Nu ook forse financiële tegenvaller voor RKC Waalwijk

Reacties

Naast het eerder bekend geworden vertrek van trainer Erwin Koeman heeft RKC Waalwijk een grote financiële tegenvaller te verwerken gekregen. De rechtbank in Den Bosch heeft in hoger beroep bepaald dat de Brabantse club 771 duizend euro aan de Belastingdienst moet betalen.

Nu ook forse financiële tegenvaller voor RKC Waalwijk

Dit bevestigt Remco Oversier. 'Hopelijk horen we vrijdag meer', reageert de RKC-directeur tegen Voetbal International. Vrijdag heeft hij een gesprek met de fiscus. Het gaat om niet betaalde loonbelasting voor Dejan Govedarica en Yuri Petrov. Zij speelden zestien jaar terug in het shirt van RKC. In het bedrag is ook een boete opgenomen. De zaak diende in 2003. In 2006 werd uitspraak gedaan en nu pas heeft de rechtbank in hoger beroep geoordeeld.

RKC heeft op dit moment niet de middelen om het bedrag op te hoesten. 'Dat geld hebben we niet tot onze beschikking, nee', zegt Oversier. 'Maar ik verwacht ook niet dat we het bedrag per direct moeten betalen, als het zo ver komt. De Belastingdienst is er niet om mensen kapot te maken.' De club heeft nog de mogelijkheid om in cassatie te gaan. Woensdag maakte trainer Erwin Koeman bekend dat hij na dit seizoen opstapt als trainer van RKC omdat hij geen perspectief meer ziet bij de club.

Oversier kan nog niet aangeven of de club in cassatie gaat. Dat hangt onder meer af van het gesprek van vrijdag met de Belastingdienst. Daarna weet hij ook pas of de financiële domper al directe gevolgen heeft voor de begroting voor het nieuwe seizoen. RKC werkt nu met een budget van 4.9 miljoen euro, een van de laagste in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.