Erwin Koeman houdt het voor gezien bij RKC Waalwijk

Reacties

Erwin Koeman (52) vertrekt na dit seizoen zoals verwacht bij RKC Waalwijk. Dat heeft hij woensdagochtend aan de club medegedeeld. Dinsdag bracht hij zijn zaakwaarnemer Kees Ploegsma op de hoogte van zijn plannen. Binnen de Eredivisionist, waar hij seizoen 2004/2005 ook al de scepter zwaaide, werd al rekening gehouden met een vertrek van de coach.

Erwin Koeman houdt het voor gezien bij RKC Waalwijk

Onlangs leek Koeman immers te zinspelen op een vertrek uit Waalwijk. 'Ik ben niet goed in netwerken', zei de voormalig trainer van onder meer Feyenoord, FC Utrecht en het nationale elftal van Hongarije tegenover Voetbal International. 'Anderen zouden zich nu misschien handig in de markt zetten, maar daarin zit niet mijn kwaliteit.'

Koeman weet dat hij bij RKC nooit meer kan bereiken dan lijfsbehoud in de Eredivisie. In dat opzicht levert de oefenmeester vooralsnog prima werk. Vorig seizoen loodste hij de club met de laagste begroting tamelijk probleemloos naar een langer verblijf op het hoogste niveau, terwijl de Brabanders ook dit jaar nog alle zicht hebben op handhaving. De Waalwijkse club bezet op dit moment de zestiende plaats op de ranglijst.

Hoe en waar Erwin Koeman zijn loopbaan eventueel voortzet, daarover is vooralsnog niets bekend. Datzelfde geldt voor de opvolging van Koeman. Darije Kalezic (Jong PSV en al eerder werkzaam in Waalwijk) zou een van de kandidaten zijn, maar daarover werd juist begin deze week gemeld dat hij voornemens is zijn contract in Eindhoven te verlengen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.