Snel duidelijkheid over toekomst Koeman bij RKC

Reacties

Erwin Koeman (52) maakt vermoedelijk woensdag aan zijn werkgever RKC Waalwijk bekend of hij ingaat op het verzoek van de clubleiding om langer trainer te blijven bij de Brabantse club. Dinsdag brengt hij zijn zaakwaarnemer Kees Ploegsma op de hoogte van zijn plannen.

Snel duidelijkheid over toekomst Koeman bij RKC

Bij de Brabanders, waar hij seizoen 2004/05 ook al de scepter zwaaide, wordt rekening gehouden met een afscheid van Koeman. Onlangs leek hij immers te zinspelen op een vertrek uit Waalwijk. 'Ik ben niet goed in netwerken', zei de voormalige trainer van onder meer Feyenoord, FC Utrecht en het nationale elftal van Hongarije tegenover Voetbal International. 'Anderen zouden zich nu misschien handig in de markt zetten, maar daarin zit niet mijn kwaliteit.'

Koeman weet dat hij bij RKC nooit meer kan bereiken dan lijfsbehoud in de Eredivisie. In dat opzicht levert de oefenmeester vooralsnog prima werk. Vorig seizoen loodste hij de club met de allerlaagste begroting tamelijk probleemloos naar een langer verblijf op het hoogste niveau, terwijl de Brabanders ook dit jaar nog alle zicht hebben op handhaving. De Waalwijkse club bezet op dit moment de zestiende plaats op de ranglijst.

Om die reden wil technisch manager Janus van Gelder graag met hem door. 'We zijn erg tevreden over Erwin en zien hem graag langer bij ons blijven. Volgens Ploegsma zijn er vooralsnog geen aanbiedingen van andere clubs of landenteams voor Koeman. Maar dat is ook niet zo gek. Niemand weet nog wat Erwin gaat beslissen. Ik zelf ook niet.'

Darije Kalezic, trainer van Jong PSV, geldt bij een vertrek van Koeman als kandidaat hem op te volgen in Waalwijk. De coach heeft een verleden als speler in het Mandemakers Stadion. Hij bezit een clausule in zijn contract waardoor hij onder bepaalde voorwaarden weg kan uit Eindhoven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.