Noorse bondscoach noemt Oranje 'geen onmogelijke opdracht'

Reacties

Bondscoach Stale Solbakken van Noorwegen is tevreden met de loting in de WK-kwalificatie. De Scandinaviërs werden maandagavond gekoppeld aan onder meer Oranje.

Noorse bondscoach noemt Oranje 'geen onmogelijke opdracht'
© Pro Shots

'Ik ben blij. Nederland is een gevaarlijke tegenstander, maar het is geen onmogelijke opdracht', deelde Solbakken zijn zienswijze in gesprek met het Noorse TV 2. 'Het is een groep waarin landen elkaar veel punten afhandig kunnen maken. Turkije is een beetje een 'Jekyll and Hyde-ploeg': je kunt er alles van verwachten. Op de ene dag kunnen ze iedereen verslaan en op de andere dag zakken ze door de ondergrens.'

Voorafgaand aan de loting had Solbakken een duidelijke voorkeur voor de 'Pot 1-tegenstander'. 'Ik hoopte op Denemarken, ik denk dat hun speelstijl ons heel erg ligt. Maar als je me vooraf had verteld dat dit de uitkomst zou zijn, dan zou ik wel tevreden zijn.'

In de Noorse media wordt de parallel getrokken met de loting van de kwalificatie voor het WK 1994. Destijds werden de Noren eerste in een groep met onder meer Nederland en Turkije. Het waren de hoogtijdagen onder de vermaarde bondscoach Egil Olsen. Deze eeuw is het de Scandinaviërs nog niet gelukt zich te plaatsen voor de mondiale eindronde. De generatie met toptalenten Erling Haaland en Martin Ødegaard moet daarin verandering brengen.

Noorse analytici constateren dat Noorwegen niet bepaald in een groep des doods is beland, maar dat de opgave ook weer niet eenvoudig is. 'Het is geen droom, maar ook geen nachtmerrie', vatte analyticus Simen Stamsø-Møller het gevoel samen.

Poll (gesloten) Op welke plaats eindigt Oranje in zijn WK-kwalificatiegroep?
  • 66% 1ste (4.033 stemmen)
  • 23% 2de (1.422 stemmen)
  • 7% 3de (402 stemmen)
  • 4% 4de of lager (274 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Noorwegen
Meer over Noorwegen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.