Nog altijd onduidelijkheid over Onana

Reacties

André Onana stond vanochtend opnieuw met Ajax op het trainingsveld in de Algarve. Toch is het nog altijd onzeker of de doelman uit Kameroen bij de Amsterdammers mag blijven.

Nog altijd onduidelijkheid over Onana

Maandenlang liet Onana nadrukkelijk doorschemeren dat hij geen trek had in deelname aan het toernooi om de Afrika Cup, aangezien hij geen eerste keuze is van zijn land. Hij wilde liever zijn plek onder de lat bij Ajax koesteren, helemaal met het oog op de terugkeer van Tim Krul. Onana legde de uitnodiging van de nationale ploeg eind december dan ook naast zich neer en ging maandag gewoon met Ajax mee op trainingskamp naar Zuid-Portugal.

Ajax liet vanochtend weten nog altijd in gesprek te zijn met de Kameroenese bond (FECAFOOT). De Afrikanen hebben behalve Onana liefst zes spelers die af willen zien van deelname aan de strijd om de Afrika Cup en de voorkeur aan hun club willen geven.

Mocht Kameroen toch Onana oproepen en hij weigert, dan riskeert hij daarmee een schorsing van de wereldvoetbalbond (FIFA). De doelman mag dan sowieso gedurende het toernooi ook niet voor zijn club uitkomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.