Onana riskeert schorsing bij Ajax met afzegging Afrika Cup

Reacties

Kameroense bondscoach Hugo Broos (foto) zit met zijn handen in het haar, na de grote hoeveelheid afmeldingen van zijn spelers voor het toernooi om de Afrika Cup. Ajax-doelman André Onana en zijn landgenoten lopen daardoor het risico op een schorsing tot begin februari.

Onana riskeert schorsing bij Ajax met afzegging Afrika Cup

Broos maakte deze week zijn selectie van 35 namen voor het Afrikaanse eindtoernooi bekend, maar een vijfde van de geselecteerde spelers heeft zich inmiddels afgemeld. 'Die jongens hebben me laten weten dat ze liever bij hun club blijven spelen. Maar in gesprekken met de spelers voel ik aan dat het onder druk van hun club gebeurt', vertelt de Belgische Broos aan Sporza.

'De clubs maken de spelers bang dat ze na de Afrika Cup hun basisplaats verliezen, dus ik begrijp die jongens wel. Maar aan de andere kant, de Afrika Cup valt al zo lang in januari.. Clubs moeten daar rekening mee houden', vindt Broos, die aan het eind van de week zijn definitieve selectie bekend maakt.

'Ik vrees dat die spelers bij hun standpunt zullen blijven. Het zou een aderlating zijn als ik die mannen moet thuislaten, maar we zullen het daar niet zomaar bij laten. We gaan de reglementen toepassen. Als spelers een selectie weigeren, zou het kunnen dat ze voor het einde van het toernooi niet mogen spelen bij hun club.'

De finale van het toernooi is op 5 februari, als de twintigjarige Onana gedurende het gehele toernooi geschorst is, mist hij de Eredivisie-duels van Ajax met PEC Zwolle, FC Utrecht, ADO Den Haag en Roda JC Kerkrade.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.