Ajax reist zonder geblesseerde Cerny naar Portugal

Reacties

Als gevolg van een rugblessure mist Václav Cerny het trainingskamp dat Ajax vanaf maandag belegt in Portugal. De Tsjechische aanvaller blijft in Nederland, zo melden de Amsterdammers zondagavond.

Ajax reist zonder geblesseerde Cerny naar Portugal

Cerny kwam in de eerste seizoenshelft slechts in vier Eredivisie-duels in actie. In de Jupiler League speelde de Tsjech veertien wedstrijden namens Jong Ajax. Voor de hoofdmacht scoorde hij niet, in dienst van de beloftenploeg was hij liefst acht keer trefzeker.

Door de absentie van Cerny reist Ajax met 26 spelers af naar Portugal. Trainer Peter Bosz heeft onder anderen Justin Kluivert (17), Carel Eiting (18) en Pelle Clement (20) opgenomen in zijn selectie.

Bertrand Traoré zal zich niet bij de Ajacieden voegen in Portugal. De huurling van Chelsea is voldoende hersteld van zijn blessureleed om met Burkina Faso in actie te komen op het toernooi om de Afrika Cup. De aanvaller heeft zich zaterdag al bij de nationale ploeg gemeld.

André Onana laat de strijd om de Afrika Cup juist schieten. Hij geeft er de voorkeur aan zich op Ajax te richten en zal de strijd aangaan met Tim Krul. Omdat Hakim Ziyech niet is opgeroepen voor Marokko, staat ook hij op de namenlijst voor het trainingskamp.

Ajax werkt in Portugal oefenduels af met Excelsior en RB Leipzig. Beide duels zijn op 7 januari.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.