Nieuwe redding gloort voor Stuttgart van Stevens

De status van hekkensluiter is VfB Stuttgart nog niet kwijt, maar voor Huub Stevens gloort handhaving aan de horizon dankzij de zege op FSV Mainz 05 (2-0).

Met de concurrentie die punten sprokkelde was het voor Stuttgart bittere noodzaak om te winnen. De ploeg van Huub Stevens toonde ook die wil en kreeg daarbij de hulp van FSV Mainz 05. De gasten maakten weinig klaar en mochten van geluk spreken dat de rust met een 0-0 werd gehaald. Zo zag Daniel Didavi (foto) zijn inzet op de paal eindigen.

In de tweede helft kon de aanvallende middenvelder wel de felicitaties in ontvangst nemen. Dank was hij daarbij verschuldigd aan Mainz-keeper Loris Karius, die naast het schot van dertig meter greep.

In de 79ste minuut kon Stevens met een gerust hart achterover leunen. Voormalig FC Groningen-aanvaller Filip Kostic bracht de even verdiende als bevrijdende 2-0 op het scorebord.

Hoewel Stuttgart ook na de overwinning nog immer hekkensluiter is, lonkt de tweede redding voor Stevens. De achterstand op de concurrentie is een schamel puntje. Gezien het programma voor de laatste speelrondes – tegen Hamburger SV en SC Paderborn – hebben Die Schwaben lijfsbehoud in eigen hand. Als dat lukt, heeft de Nederlandse coach voor het tweede seizoen op rij als interim-coach Stuttgart kunnen behoeden voor degradatie.