Stevens: 'Bayern heeft het moeilijker dan wij'

Reacties

VfB Stuttgart heeft nog drie duels om het vege lijf te redden. Het humeur van trainer Huub Stevens lijdt er niet onder. De groeiende druk is juist 'leuk'.

Stevens: 'Bayern heeft het moeilijker dan wij'

De strijd tegen degradatie werkt allerminst verlammend voor Stevens. Ondanks de problemen voor VfB Stuttgart – met 27 punten hekkensluiter in de Bundesliga - propagandeert de ervaren trainer spelvreugde. 'De druk is er, maar druk is ook leuk. Voetbal is mooi.'

De oud-international ziet ook genoeg redenen om positief te zijn. Het spel van de afgelopen wedstrijden tegen SC Freiburg (2-2) en Schalke 04 (3-2 verlies) 'moet ons vertrouwen geven'.

Met een knipoog vergeleek Stevens de opdracht van VfB Stuttgart zich te handhaven met die van Bayern München om de finale van de Champions League nog te halen na de 3-0 nederlaag in Camp Nou.

'Kijk naar het aantal wedstrijden dat zij nog hebben en naar het aantal dat wij nog hebben. Het zal moeilijker zijn voor Bayern dan voor ons om de achterstand weg te werken', zei de coach, die drie duels heeft om de concurrentie te achterhalen. Het gat naar de veilige vijftiende plaats is vier punten.

De ontsnapping moet zaterdag beginnen in het thuisduel met FSV Mainz 05. Daarna krijgt Stuttgart nog concurrenten Hamburger SV en SC Paderborn tegenover zich. 'We kunnen het nog redden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.