Paul Verhaegh na stunt met Augsburg richting Europa

Reacties

FC Augsburg is hard op weg zich voor het eerst in de geschiedenis te kwalificeren voor Europees voetbal. De club van Paul Verhaegh stuntte in de Bundesliga tegen kampioen Bayern München.

Paul Verhaegh na stunt met Augsburg richting Europa

Bayern München – Augsburg 0-1
Kampioen Bayern München speelde niet met zijn beste elf, maar trad desondanks met een behoorlijk sterk team aan tegen Augsburg. Noodgedwongen kwam ook Manuel Neuer nog het veld in, nadat Pepe Reina binnen een kwartier rood had gekregen.

Neuer kon direct op de lijn plaatsnemen, want de bezoekers hadden na de charge van Reina nog een penalty tegoed. Paul Verhaegh, die er nog nooit een had gemist in dienst van de Duitsers, knalde echter op de paal.

Met een mannetje meer lukte het Augsburg twintig minuten voor tijd alsnog de beslissing te forceren. Raul Bobadilla duwde kunstig de 0-1 tegen de touwen, alweer de tiende goal dit seizoen van de Paraguayaan. Augsburg staat met nog twee wedstrijden te spelen vijfde, met een voorsprong van drie punten op Werder Bremen.

Borussia Dortmund – Hertha BSC 2-0
Tijdens de opmars die Borussia Dortmund na de winterstop inzette moest ook Hertha BSC het ontgelden. Het elftal van scheidend trainer Jürgen Klopp staat nu zevende. Die plek is voldoende voor Europees voetbal, want als Dortmund de bekerfinale verliest, schuift het ticket van Wolfsburg door.

Maar zover is het nog niet, eerst de wedstrijd tegen Hertha nog. Neven Subotic en Eric Durm zorgden voor de doelpunten, waarna John Heitinga bij de bezoekers nog even binnen de lijnen kwam. Het was zijn eerste optreden sinds ruim twee maanden. Roy Beerens zat niet bij de selectie. Hij kan wel in actie komen als de hoofdstedelingen in de laatste twee wedstrijden het klassenbehoud willen veiligstellen. Ze hebben een marge van drie.

Neven Subotic zet Borussia Dortmund op voorsprong tegen Hertha BSC.
Neven Subotic zet Borussia Dortmund op voorsprong tegen Hertha BSC.

Eintracht Frankfurt – 1899 Hoffenheim 3-1
Dat Hoffenheim nog voor Europees voetbal streed, straalde de ploeg in Frankfurt niet uit. Althans, toen het elftal van Markus Gisdol eindelijk wat aandrong tegen de vrijwel uitgespeelde middenmoter, was het kalf al verdronken.

Bastian Oczipka, Haris Seferovic en Timothy Chandler hadden na ruim een half uur voetballen al voor een royale marge gezorgd in de Commerzbank-Arena (3-0), waarna Gisdol besloot in de rust drie man te wisselen. Kevin Volland redde nog wel de eer. Maar zijn team is in de strijd om het Europa League-ticket nu afhankelijk van de andere uitslagen, terwijl het zelf van Bayer Leverkusen (uit) en Hertha BSC (thuis) moet winnen.

Hannover 96 – Werder Bremen 1-1
Met deze remise schieten beide clubs weinig op. Hannover staat nog steeds voorlaatste en Werder Bremen staat met lege handen als het uiteindelijk ook achtste wordt.

De thuisclub stond door een treffer van Lars Stindl lang op voorsprong, maar Zlatko Junuzovic maakte ruim tien minuten voor tijd gelijk. Bremen heeft door het puntenverlies slechte papieren om Europees voetbal te halen, want met Borussia Mönchengladbach (thuis) en Borussia Dortmund (uit) krijgt het nog twee zware opponenten. Hannover gaat eerst naar Augsburg, waarna de kraker tegen Freiburg waarschijnlijk doorslaggevend wordt of de club ook volgend seizoen op het hoogste niveau actief is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.