Zege op Bayer brengt CL-debuut nabij voor Brouwers

Roel Brouwers mag zich gaan opmaken voor de Champions League. Het debuut in dat toernooi kan Borussia Mönchengladbach nauwelijks meer ontgaan na de zege op concurrent Bayer Leverkusen (3-0).

Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen mochten zich in de laatste periode de meest constante ploegen van de Bundesliga noemen, waarbij Die Fohlen met elf duels zonder nederlaag (8 zeges) het iets beter heeft gedaan dan Die Werkself met tien wedstrijden (8 zeges) zonder verlies.

Die sterke series hadden de twee ploegen ook zicht gegeven op een optreden in het belangrijkste Europese clubtoernooi. Directe kwalificatie stond zaterdag op het spel in Borussia Park, waarbij de thuisploeg als winnaar van het veld stapte in de wetenschap dat het wel gek moet lopen wil BMG volgend jaar niet debuteren in de Champions League.

Dankzij de zege is de voorsprong op Leverkusen met nog twee duels te spelen gegroeid tot vijf punten, en is en passant zelfs de tweede plek in handen van Borussia Mönchengladbach. VfL Wolfsburg kan zondag met een succes bij SC Paderborn het verloren terrein weer goedmaken.

De beslissing in het Borussia Park viel kort na rust, toen Granit Xhaka op eigen helft een vrije trap snel nam en Patrick Herrmann aan het werk zette. Die vond op zijn beurt Max Kruse (foto), die met zijn elfde goal van het seizoen de ban brak in een goede wedstrijd.

Bayer Leverkusen was niet bij machte om met een antwoord te komen. De defensie van Gladbach, waar Brouwers weer zijn vertrouwde plek centraal innam, hield stand. In de 81ste minuut maakte Herrmann uit de rebound na een schot van Christoph Kramer een einde aan de onzekerheid bij Die Fohlen. Invaller Ibrahima Traore maakte het feest daarna nog mooier; 3-0.