Brouwers op koers voor Champions League met Gladbach

Borussia Mönchengladbach heeft goede zaken gedaan in de strijd om Champions League-voetbal. Op bezoek bij Hertha BSC pakte de ploeg van verdediger Roel Brouwers in de slotfase drie punten: 1-2.

Lange tijd leek het duel uit te monden in een gelijkspel, maar in de slotfase sloeg de ploeg van trainer Lucien Favre alsnog toe. Met nog vijf minuten op de klok bepaalde invaller Ibrahima Traore op aangeven van Thorgan Hazard de eindstand op 1-2.

Daardoor is de derde plaats nog steeds in handen van Borussia Mönchengladbach. Achtervolger Bayer Leverkusen won zaterdag verrassend met 2-0 van kampioen Bayern München, waardoor het onderling verschil beperkt blijft tot twee punten.

De ploeg van Brouwers en consorten kwam al na ruim tien minuten op voorsprong dankzij Max Kruse. Een vliegende start, die al snel teniet werd gedaan door Valentin Stocker. De Zwitserse middenvelder van Hertha BSC, waar Salomon Kalou in de basis begon, John Heitinga de hele wedstrijd op de bank zat en Roy Beerens ontbrak vanwege een blessure, trok twee minuten na de openingstreffer de stand al gelijk.

Doordat Traore in de slotfase de drie punten veilig stelde namens Mönchengladbach wonnen de bezoekers voor de tweede keer op rij in de Duitse competitie en zijn de Die Fohlen al elf achtereenvolgende duels zonder nederlaag. Hertha is na 31 speelronden terug te vinden op plek dertien.