Van der Vaart op koers voor handhaving met HSV

Reacties

Hamburger SV is binnen twee weken van de laatste plaats opgeklommen naar een veilige haven in de Bundesliga. In de slotfase pakte de ploeg van captain Rafael van der Vaart alsnog de volle buit in het uitduel met FSV Mainz 05: 1-2.

Van der Vaart op koers voor handhaving met HSV

Na een eigen doelpunt van Julian Baumgartlinger leek HSV al lange tijd op weg naar de overwinning, maar de gelijkmaker van Yunus Malli (1-1) voerde de spanning behoorlijk op in de strijd tegen degradatie.

Met nog drie minuten op de klok bepaalde Gojko Kacar alsnog de eindstand op 1-2, waardoor de tweede zege op rij een feit is voor Die Rothosen. Sinds de aanstelling van trainer Bruno Labbadia werd in navolging van FC Augsburg (3-2) dus ook Mainz opzij gezet.

Door de zege op Mainz, dat in de slotfase verder moest met tien man na de rode kaart van Daniel Brosinski, klimt Hamburger SV naar plaats veertien in de Bundesliga. De voorsprong op nummer zestien SC Freiburg bedraagt, met nog drie speelronden voor de boeg, één punt. Van der Vaart maakte namens HSV de wedstrijd vol.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.