Nieuwe Chinese eigenaar wil flink investeren in ADO

Reacties

Het Chinese voetbal- en sportbedrijf United Vansen International Sports Co is de nieuwe grootaandeelhouder van ADO Den Haag. In de afgelopen weken is er een principeovereenkomst bereikt met Stichting Stadion Ontwikkeling (SSO).

Nieuwe Chinese eigenaar wil flink investeren in ADO

United Vansen heeft grootse plannen met de Residentieclub. Zowel op financieel als organisatorisch vlak wil het bedrijf fors investeren.

Maar ook in de spelersgroep gaat United Vansen veel geld steken, waarbij er bedragen beschikbaar worden gesteld die in de Nederlandse markt normaal gesproken ondenkbaar zijn.

Eigenaar Mark van der Kallen en Paul Beyersbergen, medebestuurders in de SSO, hebben altijd als voorwaarde voor verkoop van de aandelen gesteld dat een nieuwe eigenaar financieel in staat moet zijn om substantieel in ADO Den Haag te investeren. United Vansen heeft zowel hen, als ook de gemeente Den Haag, die toezegging gedaan.

Ook in de jeugdopleiding gaat United Vansen investeren. Daarnaast heeft het bedrijf de garantie afgegeven dat er Nederlandse mensen aan het roer blijven staan bij ADO Den Haag. Dat geldt voor alle geledingen binnen de club, waaronder dus ook de technische staf en jeugdopleiding, maar ook de commerciële tak.

De club stelt dat het niet dezelfde koers wil varen als Vitesse. De leiding wil voorkomen dat er allerlei huurspelers binnenkomen. United Vansen probeert bij meerdere clubs in Europa voet aan de grond te krijgen. De keuze voor ADO Den Haag komt onder meer voort uit het feit dat de regering gevestigd is in Den Haag. Daarnaast onderhouden Den Haag en China al lange tijd nauwe banden.

ADO Den Haag stond zes jaar geleden nog aan de rand van de afgrond, zowel financieel als sportief. Na forse beleidsaanpassingen is de roemruchte club in de laatste jaren winstgevend. De omzet steeg in die periode van zeven naar vijftien miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.