Start Eredivisie: Ajax ontvangt Vitesse, Feyenoord naar ADO

Reacties

De KNVB heeft het conceptprogramma voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt en de Eredivisie gaat op vrijdag 8 augustus van start met PEC Zwolle - FC Utrecht. Landskampioen Ajax krijgt bezoek van Vitesse, terwijl Feyenoord het uitduel met ADO Den Haag wacht.

Start Eredivisie: Ajax ontvangt Vitesse, Feyenoord naar ADO

Willem II, dat afgelopen seizoen als kampioen van de Jupiler League naar de Eredivisie promoveerde, begint seizoen 2014/15 met een thuiswedstrijd tegen PSV. FC Dordrecht en Excelsior, die via de play-offs een plek op het hoogste niveau bemachtigden starten met een bezoek aan respectievelijk SC Heerenveen en NAC Breda.

De overige duels in de eerste speelronde van komend seizoen zijn: SC Cambuur - FC Twente, Heracles Almelo - AZ en Go Ahead Eagles - FC Groningen. In de Jupiler League, dat hetzelfde weekend van start gaat, staat meteen de kraker Roda JC Kerkrade - RKC Waalwijk op het programma. Beide clubs degradeerden de voorbije jaargang. NEC, die ook afdaalde, begint thuis tegen FC Eindhoven.

Vrijdag 8 augustus PEC Zwolle - FC Utrecht
Zaterdag 9 augustus SC Heerenveen - FC Dordrecht
SC Cambuur - FC Twente
NAC Breda - Excelsior
Heracles Almelo - AZ
Zondag 10 augustus ADO Den Haag - Feyenoord
Go Ahead Eagles - FC Groningen
Ajax - Vitesse
Willem II - PSV
Vrijdag 15 augustus Feyenoord - SC Heerenveen
Zaterdag 16 augustus PSV - NAC Breda
FC Dordrecht - PEC Zwolle
FC Twente - ADO Den Haag
Vitesse - SC Cambuur
Zondag 17 augustus AZ - Ajax
FC Utrecht - Willem II
Excelsior - Go Ahead Eagles
FC Groningen - Heracles Almelo

'We zijn tevreden met dit programma, waarmee we zoveel als mogelijk tegemoet zijn gekomen aan de wensen van de clubs', aldus manager competitiezaken Gijs de Jong van de KNVB. 'Het is ieder jaar een uitdagende puzzel. Die leggen we met plezier, want we weten dat ruim zeven miljoen Nederlanders genieten van een zo eerlijk, sportief en spannend mogelijke competitieopzet.'

De KNVB presenteert het conceptprogramma woensdagmiddag aan alle clubs, waardoor er nog tijden en wedstrijddagen kunnen veranderen.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.