'Nieuw contract Rafael Leão schept duidelijkheid over achterstallige miljoenen'

Reacties

Donderdag verscheen het bericht dat Rafael Leão een nieuw contract zou tekenen bij AC Milan. De nieuwe verbintenis van één van de smaakmakers in San Siro zou ook duidelijkheid scheppen over een achterstallige betaling.

'Nieuw contract Rafael Leão schept duidelijkheid over achterstallige miljoenen'
© Pro Shots

Volgens het Portugese dagblad Record gaat Lille een bedrag van 20,3 miljoen euro betalen aan Sporting Portugal: 16,5 miljoen compensatie en inmiddels 3,8 miljoen rente. Leão stapte in 2018 over van de groen-witten uit Lissabon naar Frankrijk, en deed dat transfervrij omdat hij van oordeel was dat hij zijn contract bij Sporting eenzijdig kon opzeggen als gevolg van fysieke aanvallen van supporters op spelers.

Dat werd een aanzienlijk juridisch spel. Sporting pikte het niet en stapte naar de Portugese arbitragecommissie en kreeg gelijk: Leão (en enkele andere spelers) hadden hun contract niet op deze wijze mogen opzeggen. De speler zelf moest Sporting een schadevergoeding betalen van 16,5 miljoen. Daar was kamp- Leão het natuurlijk niet mee eens, dus de zaak kwam inmiddels bij het CAS.

In Zwitserland werd geoordeeld dat Sporting inderdaad recht had op dat bedrag, maar dan niet uit de zak van Leão maar uit die van Lille, de club die hem transfervrij inlijfde. Volgens Record lijkt het erop dat de Fransen inmiddels bereid zijn om over de brug te komen, zodat deze slepende soap na bijna vijf jaar ten einde is.

Bekijk hier al onze video's
Meer Rafael Leão
Meer over Rafael Leão
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.