'Van Osimhen tot Simons: zo wil PSG het vertrek van Mbappé opvangen'

Reacties

Nu Kylian Mbappé aan de vooravond van een vertrek bij Paris Saint-Germain staat, zal de Franse grootmacht komende zomer de transfermarkt opgaan om het wegvallen van zijn sterspeler te compenseren. PSG is van plan om minstens één en het liefst twee aanvallers van wereldklasse te halen.

'Van Osimhen tot Simons: zo wil PSG het vertrek van Mbappé opvangen'
© Pro Shots

Volgens Franse media is PSG inmiddels al 48 uur op de hoogte van het besluit van Mbappé om na zeven jaar te vertrekken bij de club. De 25-jarige clubtopscorer heeft voorzitter Nasser Al-Khelaïfi in het bijzijn van trainer Luis Enrique en technisch adviseur Luis Campos dinsdag na de laatste training voor het Champions League-duel met Real Sociedad op de hoogte gebracht. Hij zou Al-Khelaïfi daarbij hebben verzocht ook geen aanbieding meer te doen om zijn aflopende contract te verlengen.

Oud-international Jérôme Rothen onthulde bij RMC dat Al-Khelaïfi het waardeerde dat Mbappé de moeite nam om hem persoonlijk op de hoogte te brengen van zijn besluit. 'Hij vertelde mij dat hij zich al had voorbereid op een teleurstelling, maar hij is een zakenman en was al gewend geraakt aan het idee dat hij een deel van zijn investering in Mbappé kwijt is. Vandaag hebben ze elkaar een high five gegeven, er zal geen sanctie komen. Hij is blij met de totale toewijding van Mbappé.'

De 24-jarige Rafael Leão speelt sinds 2019 voor AC Milan, waarvoor hij sindsdien 49 keer scoorde in 191 duels.
© Pro Shots
De 24-jarige Rafael Leão speelt sinds 2019 voor AC Milan, waarvoor hij sindsdien 49 keer scoorde in 191 duels.

In plaats van Mbappé een megacontract voor te schotelen, kan PSG de Qatarese miljoenen nu gebruiken om de aanval te versterken. In Italiaanse media circuleren al weken berichten dat de kampioen van Frankrijk in Victor Osimhen en Rafael Leão de beoogde vervangers ziet van Mbappé. Dat zal in financieel opzicht wel het uiterste eisen van PSG. Osimhen heeft naar verluidt een afkoopsom van 130 miljoen euro in zijn contract staan bij Napoli en Leão eentje van 175 miljoen euro bij AC Milan.

Aangezien Mbappé zelf geen transfersom oplevert, is het de vraag waar PSG al dat geld vandaan haalt, hoewel de club wel veel geld bespaart doordat het salaris van de Franse superster wegvalt en hij door zijn vertrek waarschijnlijk ook een loyaliteitsbonus van zo'n tachtig miljoen euro misloopt. Afgelopen zomer telde PSG al meer dan 300 miljoen euro neer aan transfersommen, maar daar stonden ook 200 miljoen euro aan inkomsten tegenover, onder meer door de transfer van Neymar.

Simons
PSG ziet volgens The Telegraph ook een belangrijke rol weggelegd voor Xavi Simons en Warren Zaïre-Emery om het vertrek van Mbappé op te vangen. Beide spelers kunnen een nieuw contract tegemoet zien, meldt de doorgaans goed ingevoerde Engelse krant. Simons speelt dit seizoen nog op huurbasis bij RB Leipzig, nadat PSG hem afgelopen zomer terughaalde van PSV. De pas zeventien jaar oude Zaïre-Emery beleefde dit seizoen zijn doorbraak onder Luis Enrique en is inmiddels al een vaste basisspeler.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.