Koopmeiners laat Atalanta juichen met rake strafschop in Milaan

De wedstrijd tussen AC Milan en Atalanta heeft zondagavond geen winnaar opgeleverd. De thuisploeg ging voortvarend van start dankzij Rafael Leão, maar zag de bezoekers langszij komen via Teun Koopmeiners.

AC Milan
AC Milan
1 - 1
Atalanta Bergamo

Milan, dat vorige week nog verloor van Monza, had het gat met nummer vijf Atalanta kunnen vergroten tot tien punten, maar liet dat na. Leão zorgde wel voor een vliegende start, door al in de derde minuut met een kiezelhard schot de score te openen. De aanvaller kreeg de bal met wat geluk mee en knalde vervolgens raak vanaf de linkerflank.

De ploeg van trainer Stefano Pioli kende zo een droomstart, maar bouwde de voorsprong niet uit. Atalanta kreeg met dank aan de arbitrage de kans om langszij te komen. De bal ging namelijk op de stip na een overtreding van Olivier Giroud op Emil Holm. Teun Koopmeiners benutte de makkelijk gegeven penalty: 1-1.

In de tweede helft had Milan de overhand, maar de 2-1 bleef uit. De grootste kansen waren voor Christian Pulisic en Giroud. Pulisic schoot voorlangs, terwijl een poging van Giroud van de lijn werd gehaald door Davide Zappacosta. Zo bleef het bij 1-1 in San Siro.

Cagliari
Cagliari
1 - 1
Napoli
Napoli

Napoli won voor de derde keer op rij niet in de Serie A. De ploeg knokte zich eerder deze week nog knap terug in de Champions League-wedstrijd tegen Barcelona (1-1), maar het gelijkspel van zondag tegen Cagliari zal een stuk minder goed hebben gevoeld. Victor Osimhen opende halverwege de tweede helft de score voor de bezoekers uit Napels en dat leek genoeg te zijn voor een krappe zege. Cagliari maakte diep in de extra tijd echter gelijk via Zito Luvumbo, waardoor Napoli averij opliep in de strijd om de Europese tickets.