Nieuw Bayern-contract maakt Lewandowski grootverdiener

Reacties

Robert Lewandowski heeft zijn contract met Bayern München met twee jaar verlengd tot medio 2021. De 28-jarige spits is door zijn nieuwe jaarsalaris van naar verluidt iets meer dan vijftien miljoen euro nu een van de grootverdieners bij Bayern.

Nieuw Bayern-contract maakt Lewandowski grootverdiener

Lewandowski lag nog tot 2019 vast en een vertrek lag daarom al niet voor de hand. Door zijn nieuwe verbintenis is dat nog onwaarschijnlijker geworden, temeer omdat de Poolse international volgens Bild een salarisverhoging van circa vijf miljoen euro heeft gekregen. 'Ik ben blij dat de onderhandelingen tot een positief resultaat hebben geleid en dat ik nog een paar jaar aan Bayern verbonden blijf. We hebben nog grote doelen', zegt Lewandowski in een reactie op de clubwebsite.

Sinds Lewandowski in de zomer van 2014 transfervrij overkwam van rivaal Borussia Dortmund, scoorde hij erop los voor Bayern. Na tweeënhalf jaar staat zijn teller op 86 goals in 122 officiële duels. Bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge is daarom in zijn nopjes met de contractverlenging. 'Met Robert Lewandowski hebben we een van de beste spitsen ter wereld langdurig vastgelegd. Daarmee is opnieuw gewaarborgd dat een van onze sterkhouders de komende jaren het Bayern-shirt zal dragen.'

Met Lewandowski in de gelederen werd Bayern de laatste twee seizoenen kampioen van Duitsland. Afgelopen seizoen was die titel dankzij de bekerwinst goed voor de dubbel. Om de leidende positie in eigen land te behouden, verlengde Der Rekordmeister eerder ook al de contracten van andere sterkhouders tot 2021. Frank Ribéry tekende onlangs met één jaar bij tot 2018. Met Arjen Robben, wiens contract na dit seizoen afloopt, lopen de gesprekken nog. Met name de looptijd is een struikelblok.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.