Niet fitte Balotelli geprezen: 'Hij rent zich een ongeluk'

Reacties

Mario Balotelli mocht dinsdagavond in het Coppa Italia-duel met derdedivisionist Alessandria (5-0 zege) net als in het heenduel starten en liet opnieuw een treffer noteren. Trainer Sinisa Mihajlovic was dan ook tevreden over Super Mario, al was hij 'verre van fit'.

Niet fitte Balotelli geprezen: 'Hij rent zich een ongeluk'

De 33-voudig international was in de eerste confrontatie met Alessandria met een benutte strafschop verantwoordelijk voor de eindstand (1-0) en pikte in Milaan in de negentigste minuut nog een doelpuntje mee toen hij de eindstand op 5-0 bepaalde. Zijn Franse aanvalskompaan Jérémy Ménez had daarvoor al twee keer gescoord.

'Ze zijn beiden belangrijk voor ons, maar fysiek hebben ze een achterstand', zei Mihajlovic na het bereiken van de finale van het toernooi om de Coppa Italia, doelend op de blessures die de twee dit seizoen langdurig aan de kant hielden. 'Balo en Ménez hebben het goed gedaan, maar ze zijn verre van fit.' Qua houding heeft met name Super Mario wel stappen gemaakt, merkte Mihajlovic nog op.

'Dat hij niet juichte na zijn goal? Ik kan me niet herinneren dat hij ooit wél een doelpunt uitbundig heeft gevierd. Ik heb hem gevraagd om te werken aan zijn instelling en dat zag ik vandaag terug, want hij rende zich een ongeluk en offerde zichzelf op voor het team. Dat was belangrijk in onze jacht op de finaleplaats.'

Het was de eerste keer sinds 2003 dat de Rossoneri de finale bereikten. 'En voor ons is dit het eerste doel dat we hebben bereikt', stelde de hoofdcoach verheugd, die woensdagavond na de tweede wedstrijd tussen Juventus en Internazionale (3-0 overwinning voor De Oude Dame in de eerste confrontatie) weet wie hij in de eindstrijd treft. 'Wie ik liever tref in de finale? Juventus, want als zij kampioen worden zijn we dan al verzekerd van nog een extra finale: die om de Supercoppa, volgend seizoen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.