Niet Dost maar Zeegelaar vervult sleutelrol bij Sporting

Sporting Lissabon heeft door een 2-1 zege bij Arouca zijn plek in de topdrie van de Portugese competitie verstevigd. Niet Bas Dost, maar Marvin Zeegelaar had een bepalend aandeel in de zege.

Sporting kende een valse start op bezoek bij de laagvlieger, die in de negende minuut op voorsprong kwam via Mateus. De spits kopte raak na een voorzet vanaf links van Vitor.

De club uit Lissabon trok de situatie nog voor rust recht. Alan Ruiz maakte in de 34ste minuut de gelijkmaker met een verdekt schot in de korte hoek. Twee minuten later knalde Bruno Cesar de 1-2 binnen, op aangeven vanaf links van Marvin Zeegelaar.

Daarmee was de eindstand bepaald, wat betekent dat Sporting voor het eerst sinds 10 februari wint zonder doelpunt van Dost. Sporting komt door de zege op 57 punten uit 27 duels, ruim achter FC Porto (64 punten) maar ruim voor Vitoria de Guimaraes (47 punten). Arouca staat dertiende.