Niet dollen met Pepe, Cristiano Ronaldo was bijna Socceroo

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Niet dollen met Pepe, Cristiano Ronaldo was bijna Socceroo

• Een opmerkelijk berichtje vanuit Australië. David Weiner, werkzaam bij FOX Sports Australia, meldt immers dat de interlandloopbaan van Cristiano Ronaldo vijftien jaar geleden een heel andere wending had kunnen nemen. Toen stond zijn moeder immers op het punt om in navolging van enkele familieleden naar Australië te verhuizen. De vedette maakte toen als vijftienjarig jochie juist enorme stappen in de jeugdopleiding van Sporting Lissabon, hetgeen reden was om toch maar in Portugal te blijven. In Australië dromen ze ondertussen nog wel even van Ronaldo als Socceroo.

• ADO Den Haag-coach Henk Fraser kan beschikken over fraaie trainingsbeelden dankzij zijn zoon Randell Fraser, die donderdagmiddag boven het trainingsveld een drone bestuurde. (AD)

• Na de training was het tijd om even te ontspannen voor de selectie van FC Twente. De Tukkers organiseerden een toernooitje voetgolf met Robbert Schilder als uiteindelijke winnaar.

• Maar waar een winnaar is, is er ook altijd een verliezer en die twijfelachtige eer was voor Renato Tapia...

• Met de Portugees Pepe moet je niet sollen. Dat geldt ook voor zijn landgenoot Cristiano Ronaldo. In Melbourne daagde de sterspeler van Real Madrid tijdens een tournee de verdediger uit, maar dat bleek geen goed idee...

• Maar er waren ook vrolijke beelden uit het Madrileense kamp. Gareth Bale vierde zijn 26ste verjaardag en werd toegezongen door de Australische fans.  

• Hoppa! Arsenal-speler Santi Cazorla laat even zien hoe het moet. Een fraai rondje van de zaak.

• Je zal maar een shirtje hebben gekocht van je idool en die vertrekt pardoes naar de rivaal. Deze (voormalige) fan van Raheem Sterling, die onlangs de overstap maakte van Liverpool naar Manchester City, heeft een passende oplossing gevonden door de naam van nieuwkomer Danny Ings op de rug te dragen.

'Vriend, Ik ben er trots op dat ik je eindelijk kan feliciteren met je transfer. We hebben veel gesproken over je nieuwe avontuur en ik weet één ding zeker: je gaat van Fenerbahçe houden en Fenerbahçe gaat van jou houden.'
Feyenoord-aanvaller Dirk Kuijt heeft via Facebook zijn vriend en oud-collega Robin van Persie succes gewenst bij Fenerbahçe, de club waar de Katwijker in de voorgaande jaren actief was en in 2014 kampioen van Turkije werd.

• Het zit spierbundel Hulk niet echt mee. Ook in de kleedkamer werd de aanvaller van Zenit Sint-Petersburg weer eens geconfronteerd met de nadelige gevolgen van zijn enorme power...

• Tussen de trainingen door is er tijd voor ontspanning. Voor Joël Veltman het moment voor een potje keezen. 'Dat is een soort modern mens-erger-je-niet. Ik vorm samen met John Heitinga een team en we nemen het op tegen Nick Viergever en Diederik Boer en het duo Mike van der Hoorn / Davy Klaassen. Er staat een etentje op het spel en op dit moment gaan John en ik aan de leiding', aldus Veltman op de clubwebsite.

• Maak kennis met Vitesse-aanwinsten Isaiah Brown en Lewis Baker. Zij stellen elkaar voor.

'De komst van Raheem Sterling is geweldig voor ons. Vooral in het seizoen 2013/14 was hij geweldig in combinatie met Luis Suarez.'
Manchester City is blij met de komst van Raheem Sterling, die voor maximaal 68 miljoen de overstap maakte van Liverpool. Aanvoerder Vincent Kompany denkt dat de twintigjarige vleugelspeler bij City een volgende stap kan zetten. 'Bij Liverpool werd het lastig voor hem toen Suarez vertrok, maar hier treft hij met onder meer Sergio Agüero en Wilfried Bony spelers die hem beter kunnen maken.'

'Toby Alderweireld is een complete verdediger. Hij is goed in de lucht, sterk aan de bal, technisch en beschikt over een fantastische lange pass.'
Nacer Chadli is blij dat hij met Toby Alderweireld een nieuwe landgenoot in de kleedkamer van Tottenham Hotspur treft. Naast Chadli en Alderweireld spelen ook Moussa Dembélé en Jan Vertonghen voor de Londense club. 'Jan en Toby hebben veel wedstrijden samengespeeld bij Ajax en ze kennen elkaar dus goed. Hij is dus een enorme aanwinst voor het team.' (Officiële website Tottenham)

Liverpool heeft het uitshirt voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. The Reds spelen de komende jaargang in wit-rode tenues.

'Ik ben enorm verbaasd door Memphis Depay. Hij is gebouwd als een tank. Ik kan niet geloven wat ik zie.'
Dat Manchester United-aanwinst Memphis Depay een imposant lichaam heeft, is in Nederland bekend. De Engelse analyticus Lou Macari toont zich op de website van United echter verrast. 'Ik dacht dat hij een tenger en klein mannetje was, maar hij is massief, sterk en hij heeft enorme benen.'

Marco Verratti is in het dagelijks leven de regisseur op het middenveld van Paris-Saint Germain, maar laat zien dat hij ook aardig kan acteren. Zijn imitatie van Robert de Niro is doeltreffend.

Louis van Gaal legt de lat bij Manchester United hoog en toont zich meedogenloos in de seizoensvoorbereiding. De manager is tijdens een persconferentie duidelijk over zijn reden om Matteo Darmian te halen en geeft Rafael da Silva, die waarschijnlijk mag vertrekken, een sneer. 'Als rechtsback moet je verdedigen', stelt de Nederlander.

Kaká kan het nog steeds. De Braziliaanse vedette van Orlando City baant zich op zijn kenmerkende wijze een weg door de verdediging van West Bromwich Albion. De Amerikaanse club won de oefenwedstrijd overigens met 3-1.

Carlos Zambrano kreeg in de halve finale van de Copa América tegen Chili rood en Eintracht Frankfurt-coach Armin Veh heeft geen zin in dergelijke acties van zijn pupil in de Bundesliga. De Peruviaan krijgt van zijn trainer een dag langer vakantie in ruil voor fatsoenlijk gedrag komend seizoen. 'Wat een stomme overtreding was dat', aldus Veh in gesprek met het Duitse Sport1.

Arek Milik kan het beter bij voetbal houden. De Poolse Ajax-spits gaat onderuit tijdens een potje honkbal en assistent-trainer Dennis Bergkamp is onverbiddelijk. The Non-Flying Dutchman heeft het niet op schwalbes.

Arsenal bereidt zich in Singapore voor op het seizoen en de sterren hebben ook tijd voor nevenactiviteiten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.