Neymar vervolgt veelbelovende loopbaan bij Barcelona

Barcelona heeft zich voor komend seizoen versterkt met Neymar da Silva Santos Júnior. De 21-jarige aanvaller komt over van Santos, dat zo'n 28 miljoen euro voor hem ontvangt.

Neymar vervolgt veelbelovende loopbaan bij Barcelona

De totale som die Barça voor Neymar heeft moeten neerleggen, is echter een stuk hoger. In totaal kost de overgang van de 21-jarige steraanvaller de Catalaanse grootmacht 54 miljoen euro. Dat komt omdat Santos eerder al een aanbetaling van tien miljoen euro ontving en het spelen van twee vriendschappelijke wedstrijden en betalingen aan zaakwaarnemers ook nog circa veertien miljoen euro kosten.

Neymar maakte op 7 maart 2009 op zeventienjarige leeftijd zijn debuut namens Santos. Een week later maakte hij al zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht en al snel werd het talent in verband gebracht met de grootste clubs in Europa. Barcelona en Real Madrid werden al snel na zijn entree genoemd als nieuwe bestemming. Uiteindelijk kiest hij voor de Catalaanse grootmacht.

Tijdens zijn interlanddebuut op 10 augustus 2010 tijdens het oefenduel met de Verenigde Staten kwam Neymar meteen tot scoren, waarna Braziliaanse media hem maar al te graag vergeleken met Pelé. Ondanks de toenemende transfergeruchten ondertekent de aanvaller eind 2011 evenwel een nieuw contract met Santos en belooft die club tot en met het WK van 2014 in Brazilië trouw te blijven.

Maar een jaar eerder dan gepland maakt Neymar dan toch de oversteek naar Europa, waar Barcelona zijn nieuwe club is. De inmiddels 32-voudig international (twintig doelpunten) tekent in Catalonië een verbintenis voor vijf jaar en moet bij Barça een aanval vormen met Lionel Messi, viervoudig Wereldvoetballer van het Jaar.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen