Pelé: 'Niet Messi, maar Neymar is beste van de wereld'

De Braziliaanse legende Pelé heeft altijd al een bijzondere kijk gehad op voetbal. Deze week liet de superster van weleer zijn licht nog maar eens schijnen over het hedendaagse voetbal en kwam daarbij tot een opmerkelijke conclusie.

Pelé: 'Niet Messi, maar Neymar is beste van de wereld'

'Iedereen heeft het tegenwoordig over Messi', vertelt Pelé. 'Natuurlijk is hij een wereldster maar om de beste ooit te worden moet hij eerst nog beter worden dan Neymar. Op dit moment Messi is gewoon meer ervaren.'

De woorden van de beste Braziliaanse voetballer ooit dienen overigens wel met een korreltje zout genomen te worden, aangezien hij zijn bevindingen wereldkundig maakte tijdens het honderdjarig jublieumfeest van zijn voormalige club Santos (de werkgever van Neymar).

Bovendien vecht Pelé al decennialang privé-oorlogjes uit met Argentijnen. Zo draait hij er ook niet zijn hand voor om Diego Maradona, een van de andere grootste voetballers uit het mondiale verleden, met de grond gelijk te maken. Onderstaande opmerkingen illustreren die vete.

'Journalisten zeggen altijd dat ik Maradona's rivaal ben, maar dat is niet waar. Ik was nooit zijn rivaal. En hij was een geweldige aanvallende middenvelder... maar niet zo groot als Kaká', deelt de Braziliaan zijn zoveelste schimpscheut uit. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's