Neymar is productiefste speler Santos na tijdperk Pelé

Bekijk hier de hoogtepunten van de wedstrijd tussen Guarani en Santos van zondag, met de twee goals van Neymar.

Neymar is productiefste speler Santos na tijdperk Pelé

Het Braziliaans wonderkind Neymar maakt zich op voor een bijzondere fase in zijn loopbaan bij Santos. Sinds afgelopen zondag mag de talentvolle aanvaller zich de productiefste speler van de Braziliaanse topclub noemen sinds het tijdperk Pelé.

Neymar maakte in het eerste finaleduel met Guarani in de titelstrijd van het Campeonato Paulista twee van de drie doelpunten van Santos, dat met 3-0 zegevierde. Daarmee tilde hij zijn doelpuntentotaal voor de club naar 104, in 181 wedstrijden.

Sinds het vertrek van het clubicoon Pelé bij Santos in 1974 maakte geen enkele speler van de club meer doelpunten dan Neymar. Wel moet de aanvaller zijn clubrecord voorlopig nog delen met ex-spelers João Paulo en Serginho Chulapa, die in het recente verleden eveneens 104 treffers lieten aantekenen.

Neymar is de laatste weken bij Santos bezig aan een ijzersterke reeks wedstrijden. De Braziliaanse international kwam in zes van zijn laatste zeven officiële duels tot scoren en produceerde in die reeks in totaal negen doelpunten. (Ramon Min)

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's