Neymar sluit pas na kwalificatieduels aan bij Barça

Reacties

Neymar zal zich pas na de komende interlandperiode melden bij Barcelona. De dribbelaar hielp afgelopen weekeinde Brazilië aan de eindzege op het olympisch voetbaltoernooi en krijgt van de Catalanen de tijd om toe te werken naar de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Ecuador (1 september) en Colombia (6 september).

Neymar sluit pas na kwalificatieduels aan bij Barça

De kampioen van Spanje moet het zondag in de uitwedstrijd tegen Athletic de Bilbao in La Liga (aftrap 20.15 uur) dus zonder Neymar zien te rooien. Afgelopen weekeinde deelde een 'Neymar-loos' Barcelona een oorvijg uit aan Real Betis (6-2), vooral dankzij de productieve Luis Suárez.

In de eerste wedstrijd na de interlandperiode neemt Barcelona het op 10 september in eigen huis op tegen Deportivo Alavés. Enkele dagen daarna start de Champions League.

In de Braziliaanse selectie van de nieuwe bondscoach Tite (die na de strijd om de Copa América Centenario aantrad als opvolger van Dunga) zitten met Gabriel en Gabriel Jesus nog twee andere spitsen die ook al deel uitmaakten van de olympische selectie. Met Paulinho, Gil en Renato Augusto telt het keurkorps liefst drie spelers die hun brood verdienen in de Chinese competitie.

De druk staat er in elk geval op bij de vijfvoudig wereldkampioen. Na zes speelrondes in de Zuid-Amerikaanse zone bezet Brazilië pas de zesde plaats, hetgeen aan het einde van de rit niet eens voldoende is voor een play-off.

De Braziliaanse selectie:

Doel: Alisson (AS Roma), Marcelo Grohe (Grêmio), Weverton (Atlético Paranaense)
Defensie
: Dani Alves (Juventus), Fagner (Corinthians), Filipe Luís (Atlético de Madrid), Marcelo (Real Madrid), Gil (Shandong Luneng), Marquinhos (Paris Saint-Germain), Miranda (Internazionale), Rodrigo Caio (São Paulo)
Middenveld: Casemiro (Real Madrid), Giuliano (Zenit Sint-Petersburg), Rafael Carioca (Atlético Mineiro), Paulinho (Guangzhou Evergrande), Lucas Lima (Santos), Renato Augusto (Beijing Guoan), Philippe Coutinho (Liverpool), Willian (Chelsea)
Aanval: Neymar (Barcelona), Gabriel (Santos), Gabriel Jesus (Palmeiras), Taison (Shakhtar Donetsk)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.