Neymar kost Barcelona ruim 130 miljoen euro

Reacties

Josep Maria Bartomeu wil voor eens en voor altijd een einde maken aan de discussie over de transfersom van Neymar. De nieuwe voorzitter van Barcelona, die Sandro Rosell opvolgde, heeft alle cijfers bekendgemaakt.

Neymar kost Barcelona ruim 130 miljoen euro

Rosell stapte donderdag op vanwege de doodsbedreidingen die hij ontving, maar zijn vertrek kan ook niet los gezien worden van de ophef die ontstond over de miljoenen die betaald werden voor Neymar. Waar de club lang volhield dat er 57,1 miljoen euro is betaald, blijkt het bedrag toch aanmerkelijk hoger te liggen.

Bartomeu besloot opening van zaken te geven. Zoals al bekend betaalde Barcelona afgelopen zomer 17,1 miljoen euro aan Santos, de club waar Neymar vandaan kwam, en veertig miljoen euro aan de stichting van de vader van de Braziliaanse aanvaller. Verder werd er vier miljoen euro uitgegeven voor marketing in Brazilië, 2,5 miljoen euro betaald aan het goede doel van Neymar, twee miljoen vanwege scoutingswerkzaamheden van de vader en 7,9 miljoen euro voor een samenwerkingsovereenkomst met Santos. Daarbij volgt er nog een bonus van twee miljoen euro als Neymar tijdens zijn loopbaan bij Barcelona in de topdrie van de Gouden Bal-verkiezing eindigt.

Ook maakte Bartomeu bekend wat de overige kosten zijn bij de transfer van Neymar. De 21-jarige Braziliaan verdient in vijf jaar tijd 44 miljoen euro aan salaris en kreeg tien miljoen euro tekengeld. Ten slotte werd er 2,7 miljoen euro aan commissies betaald. Alles bij elkaar kost Neymar dus 130,2 miljoen euro.

Overigens was Real Madrid bereid een transferrecord te breken voor Neymar, melden Spaanse media. Uit officiële documenten zou blijken dat De Koninklijke in totaal 85 miljoen euro aan de stichting van de vader wilde betalen, tien miljoen euro aan Santos en tien miljoen aan een partij die een deel van de transferrechten in handen had. In totaal zou dat uitkomen op 105 miljoen euro, maar desondanks won Barcelona de jacht om de handtekening van Neymar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.