Bartomeu: 'Barça heeft niet gelogen over Neymar'

Reacties

De nieuwe Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft nogmaals benadrukt dat de club altijd eerlijk is geweest over de transfersom van Neymar. Dat vertelde hij op zijn allereerste persconferentie sinds hij het stokje overnam van de afgetreden Sandro Rosell.

Bartomeu: 'Barça heeft niet gelogen over Neymar'

'We hebben niet gelogen', vertelde hij over de Neymar-zaak. 'Voetbalwedstrijden worden gewonnen op het veld, niet achter gesloten deuren op kantoren. We hebben Di Stéfano verloren in een zaak, maar we gaan Neymar nu niet verliezen', verwees hij naar een eerdere zaak, in de jaren vijftig, toen Barcelona Alfredo di Stéfano verloor aan Real Madrid naar verluidt door toedoen van dictator Francisco Franco.

Bartomeu gaf verder aan dat de vader van Neymar toestemming heeft gegeven om de cijfers rondom de transfer vrij te geven. 'Neymar heeft Barcelona 57,1 miljoen euro gekost', bevestigde de voorzitter nogmaals. Daarvan ging 17,1 miljoen naar Santos en veertig miljoen naar de maatschappij van de vader van Neymar. Ook werd het precieze salaris van de speler openbaar gemaakt. Neymar verdient zo'n 11,3 miljoen euro per jaar.

Daarnaast gaf hij toe dat Barcelona goede doelen in Brazilië steunt, maar dat die los staan van het contract van de aanvaller. 'Dat er een rechtszaak komt, wil niet gelijk zeggen dat wij dingen fout hebben gedaan', bleef hij bij zijn standpunt.

Ook kwam hij terug op het aftreden van Sandro Rosell. 'Hij is niet alleen afgetreden vanwege de Neymar-zaak, ook vanwege andere redenen', vertelde hij, zonder daar verder op in te gaan. Bartomeu maakte bekend dat Jordi Mestre is benoemd tot nieuwe vice-voorzitter, de rol die Bartomeu voor het opstappen van Rosell bekleedde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.