Rosell: 'Voorrecht om voorzitter van Barça te zijn geweest'

Reacties

Sandro Rosell heeft afscheid genomen van de Barcelona-fans. Donderdag besloot de voorzitter op te stappen vanwege de Neymar-affaire.

Rosell: 'Voorrecht om voorzitter van Barça te zijn geweest'

'Het is een eer om alle Barcelonista's gediend te mogen hebben en een voorrecht om voorzitter van deze club te zijn geweest', reageerde Rosell (foto). 'In al die jaren is Barça erg succesvol geweest met overwinningen op het veld. Maar daarbuiten hebben we talloze hindernissen moeten nemen: uit de politiek en, wat nog veel erger is, door de druk uit de eigen omgeving.'

'Ik wens de nieuwe voorzitter veel succes en roep iedereen op hem volledig te steunen', vervolgde Rosell, die wordt opgevolgd door Josep Maria Bartomeu. Die was vice-voorzitter, maar zal nu tot medio 2016 de termijn van Rosell uitzitten. 'Tot slot wil ik mijn familie bedanken, aangezien zij de essentie zijn van mijn leven. Niets is belangrijker voor me dan mijn familie.'

Barcelona trok afgelopen zomer Neymar aan en maakte bekend dat de Braziliaanse aanvaller gekocht is voor een bedrag van 57 miljoen euro. Volgens de sportkrant El Mundo Deportivo werd een bedrag van rond de 95 miljoen betaald. Het Spaanse ministerie van Justitie onderzoekt de zaak momenteel. Er komt een hoorzitting waar de partijen alle bewijzen moeten laten zien.

Justitie vindt het verdacht dat veertig miljoen euro is overgemaakt naar een maatschappij, waarvan de vader van Neymar de eigenaar is. Met zijn terugtreden wil Rosell verdere imagoschade van de club voorkomen. Eerder was hij nog stellig. 'Ik zeg voor de zoveelste keer dat alles volgens de regels is gegaan. Ik wil het de rechter graag uitleggen.' Kort daarna stapte hij op.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.