Neymar bij Wembley-penalty afgebluft door Ronaldinho

De verwachtingen bij Brazilië waren hooggespannen voor het met 2-1 verloren oefenduel met Engeland. Volgens bondscoach Luiz Felipe Scolari waren niet al zijn spelers topfit, omdat het seizoen in Brazilië nog maar net van start is gegaan.

Neymar bij Wembley-penalty afgebluft door Ronaldinho

De Goddelijke Kanaries traden aan met liefst zeven internationals die in Europa voetballen, maar juist de twee sterspelers Neymar (Santos, op onderstaande foto in duel met Steven Gerrard) en Ronaldinho (Atlético Mineiro) ontbrak het volgens Scolari aan ritme.

'Het lukte Neymar niet om indruk te maken. Dat zal hem pas lukken in februari of maart. Dan zal iedereen een stuk beter zijn', aldus Scolari, die hetzelfde excuus aanvoerde voor zijn andere vedette. 'Ronaldinho had pas negentig minuten in de benen. Het is normaal dat hij niet zo fit was als we wilden.' Voorafgaand aan het duel vertelde Ronaldinho nog de wedstrijd ter ere van het honderdvijftigjarig jubileum van de Engelse voetbalbond te willen aangrijpen om te bewijzen dat hij een plek in de selectie voor het WK 2014 in eigen land waard is. 'Wij zullen het Engelse feestje verpesten', meldde hij vol bravoure.

Waar Ronaldinho Brazilië elf jaar geleden in de kwartfinale van het WK 2002 nog langs Engeland hielp met een welgemikte vrije trap, liet hij nu echter na om de Engelsen pijn te doen. Doelman Joe Hart keerde in de negentiende minuut zijn strafschop en voorkwam ook in de nastoot een treffer met een ultieme save.

Toch hoeft de 32-jarige aanvallende middenvelder zich geen zorgen te maken, stelt Scolari. 'Als hij het bij zijn club goed blijft doen, zal ik hem blijven oproepen.' AfgebluftOverigens bleek na afloop dat niet Ronaldinho maar Neymar de aangewezen penaltynemer was, maar de jongeling liet zich daarbij min of meer afbluffen door zijn gretige teamgenoot. 'Neymar neemt de penalty's, maar hij was te laat bij de bal. En toen had Ronaldinho hem al in zijn handen.' Scolari maalt er niet om. 'Ze beschikken allebei over dezelfde kwaliteiten. Dat hebben we dinsdag op de training kunnen zien.'

Neymar bevestigde het verhaal van de bondscoach. 'Scolari had mij inderdaad verteld om de penalty te nemen.' Op het moment suprème had de 21-jarige sterspeler van de Brazilianen echter teveel respect voor Ronaldinho om hem de bal af te pakken. 'Ronaldinho is een idool, een gerespecteerd man, een crack. Hij heeft in het verleden al veel penalty's benut. Het is ook niet zijn fout. Op dat moment voelde het goed dat hij hem nam.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen