Lucas Moura wil bij PSG in voetsporen Ronaldinho treden

Op zijn eerste dag als contractspeler van Paris Saint-Germain heeft miljoenenaankoop Lucas Moura meteen zijn ambities uitgesproken. De voor veertig miljoen euro aangetrokken Braziliaan hoopt in de voetsporen van zijn illustere voorganger Ronaldinho te treden.

Lucas Moura wil bij PSG in voetsporen Ronaldinho treden

'Paris Saint-Germain heeft een lange geschiedenis met Braziliaanse spelers. Ik hoop dat ik daar een nieuwe pagina aan kan toevoegen en de supporters blij kan maken', vertelt de op het trainingskamp in Qatar gearriveerde Lucas, die beseft dat zijn gigantische transfersom verwachtingen schept. 'Iedereen verwacht veel van me, maar ik heb veel zelfvertrouwen', aldus Lucas.

Behalve Ronaldinho, die voor zijn vertrek naar Barcelona in 2003 twee seizoenen in Parijs voetbalde, maakte in het verleden ook Raí furore in het Parc des Princes. En afgelopen zomer betaalde clubeigenaar Nasser Al Khelaifi nog ruim veertig miljoen voor AC Milan-verdediger Thiago Silva.

Dat PSG zowel Thiago Silva als Lucas Moura heeft kunnen aantrekken komt op het conto van hun landgenoot, technisch directeur Leonardo. Lucas: 'Hij heeft mij enorm geholpen bij het nemen van dit besluit door mogelijk te maken dat ik nog tot het eind van het seizoen bij mijn oude team in Brazilië (São Paulo, red.) kon blijven spelen.'

Dat bevestigt ook de kapitaalkrachtige Al Khelaifi. 'Zonder Leonardo hadden we Lucas niet kunnen halen.' De preses van PSG maakte meteen een einde een verdere speculaties, door te stellen dat PSG geen andere spelers meer zal aantrekken. Wel staan onder anderen de Braziliaan Nenê, aanvaller Guillaume Hoarau en verdediger Diego Lugano op het punt om Parijs te verlaten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's