Engeland wint jubileumtreffen in eigen huis van Brazilië

Engeland heeft het jubileumduel ter ere van het 150-jarige bestaan van de Engelse voetbalbond gevierd met een knappe 2-1 overwinning op Brazilië. Op Wembley waren Wayne Rooney en Frank Lampard (foto boven) trefzeker namens Engeland, terwijl Fred de Braziliaanse goal maakte.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Engeland-captain Steven Gerrard in het zonnetje gezet. De ervaren middenvelder van Liverpool speelde in november 2012 tegen Zweden (4-2 verlies) zijn honderdste interland namens The Three Lions.

Daarvoor ontving Gerrard (foto onder) uit de handen voormalig Engeland-doelman Peter Shilton een Cap, het symbool voor de grens van honderd interlands. Naast de huldiging van de speler die zijn hele carrière al uitkomt voor Liverpool was er nog een mijlpaal te noemen voor het duel tussen de grote voetballanden. Engeland-verdediger Ashley Cole stond aan de aftrap van zijn honderdste wedstrijd namens zijn land.

Het eerste echte wapenfeit was er voor Brazilië, waar Ronaldinho (foto onder) na een jaar afwezigheid zijn rentree maakte onder de kersverse bondscoach Felipe Scolari.

Diezelfde Ronaldinho mocht na negentien minuten spelen aanleggen vanaf elf meter, nadat Jack Wilshere de bal tegen de hand kreeg in zijn eigen zestienmetergebied. De voormalig Wereldvoetballer van het Jaar 2004 en 2005 miste echter oog-in-oog met Joe Hart (foto onder met Ronaldinho). De doelman keerde de inzet van de Braziliaan en pakte vervolgens ook de rebound van Ronaldinho op fabuleuze wijze. Na de knappe reddingen van doelman Hart herpakte Engeland zich knap, wat resulteerde in de openingstreffer van Wayne Rooney. De nummer tien van Engeland was het eindstation van een prachtig opgezette aanval via Rooney, Wilshere en Theo Walcott. Daarmee bepaalde de aanvaller van Manchester United direct de ruststand.

Na het fluitsignaal voor de tweede helft verscheen direct een scherp Brazilië, zonder Ronaldinho, Ramires en Luis Fabiano, maar wel met Fred. De aanvaller van Al-Rayyan reageerde drie minuten na rust alert op de fout van verdediger Gary Cahill en liet Hart vervolgens kansloos: 1-1.

Ruim tien minuten na de treffer van Fred kwam Engeland op voorsprong via een fraaie treffer van Frank Lampard (foto onder). De middenvelder van Chelsea kreeg na slecht uitverdedigen van Arouca prompt de bal voor zijn voeten en verschalkte vervolgens op schitterende wijze doelman Júlio César. Bondscoach Roy Hodgson zal door de zege met een goed gevoel uitkijken naar de komende WK-kwalificatiewedstrijden. Engeland bezet momenteel de tweede plaats in groep H met twee punten achterstand op koploper Montenegro.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.