Newcastle United: de race tegen de klok start in Leicester

Reacties

Wordt het een lijdensweg of een fenomenale eindsprint? Manager Rafa Benítez begint maandagavond (aftrap 21.00 uur) op bezoek bij Leicester City aan zijn opdracht om Newcastle United voor degradatie te behoeden.

Newcastle United: de race tegen de klok start in Leicester

Tien wedstrijden heeft Benítez om met Newcastle uit de degradatiezone te ontsnappen. De race tegen de klok begint in het King Power Stadium, de locatie waar Premier League-koploper Leicester City dit seizoen een onneembare vesting van heeft gemaakt. Eén keer verloor de lijstaanvoerder in de competitie een thuiswedstrijd. Het contrast met Newcastle, de nummer negentien in de Premier League, is groot. Verandering is broodnodig bij The Magpies, die in de Premier League op vreemde bodem slechts zeven keer scoorden en zeven punten pakten.

In paniek raken heeft geen zin, weet Benítez. De Spanjaard wil met name aan de mentaliteit schaven. 'Het is belangrijk dat we vooral kalm blijven. We willen de stemming veranderen en het vertrouwen een impuls geven', aldus de opvolger van de ontslagen Steve McClaren. 'Als aanvallers vertrouwen hebben, dan scoren ze makkelijker. In verdedigend opzicht moeten we een eenheid vormen. Het moet compacter.'

Een gebrek aan vertrouwen ligt volgens Benítez mogelijk ten grondslag aan de sportieve crisis op St. James' Park. 'Thuis keek ik veel Premier League-wedstrijden. Ik zag de potentie bij Newcastle en begreep maar niet waarom de club zo laag stond. McClaren is een goede manager, maar ik wist dat er iets fout was. Misschien ligt het wel aan het vertrouwen. Naarmate ik hier langer ben, zal ik er mijn vinger beter op kunnen leggen. Maar dat Newcastle veel potentie heeft, staat als een paal boven water', zegt de voormalige trainer van Real Madrid tegen The Chronicle.

Benítez kan dan wel hameren op vertrouwen, er is geen beter medicijn dan punten. Newcastle zal moeten gaan winnen. Is het niet maandagavond, dan wel zondag in de derby tegen concurrent Sunderland. 'Ik staar me niet blind op één wedstrijd, maar probeer aan het grote plaatje te denken. Dat neem niet weg dat ik graag win. Mijn vrouw verwijt me vaak dat ik altijd wil winnen, zelfs een race in de tuin met mijn schildpad.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.