McClaren: 'Met mij was Newcastle erin gebleven'  

Reacties

Steve McClaren zag vrijdag tot zijn teleurstelling ook zijn verblijf bij Newcastle United voortijdig eindigen. In zijn ogen was de wisseling van de wacht ook niet nodig.

McClaren: 'Met mij was Newcastle erin gebleven'  

De beslissing van Newcastle United om McClaren aan de kant te schuiven ten faveure van Rafael Benítez deed de Engelse manager pijn. 'Ik ben natuurlijk zeer teleurgesteld', zei hij in een verklaring die via de League Managers Association naar buiten kwam. 'Ik heb begrip voor de frustraties vanwege de resultaten, waardoor de club in degradatieproblemen is gekomen.'

Maar McClaren zag zelf nog voldoende perspectieven bij Newcastle United om met hem aan het roer het vege lijf te redden. 'Ik blijf vertrouwen houden dat we in de Premier League zouden zijn gebleven en met het oog op volgend seizoen hadden kunnen bouwen.'

Voor McClaren is het ontslag bij Newcastle United sinds 2011 zijn zesde voortijdige afscheid op rij in zijn trainersloopbaan. Ook bij VfL Wolfsburg, Nottingham Forest, FC Twente, Queens Park Rangers en Derby County maakte hij eerder dan gepland plaats.

Zijn opvolger Benítez liet zich bij Newcastle direct gelden door de spelers op hun vrije vrijdag op te laten draven. Koud een uur nadat de Spanjaard had getekend leidde hij zijn eerste training.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.