Newcastle United bevestigt aanstelling Benítez

Reacties

Newcastle United heeft Rafael Benítez aangesteld als nieuwe manager. Hij volgt de vrijdag ontslagen Steve McClaren op.

Newcastle United bevestigt aanstelling Benítez

Benítez tekende een driejarig contract. Hij staat voor de taak om Newcastle in de Premier League te houden. De club staat op dit moment voorlaatste, met slechts 24 punten uit 28 wedstrijden. Het symboliseert het rampseizoen voor de club, die afgelopen zomer bijna honderd miljoen euro uitgaf aan nieuwe spelers, waaronder Georginio Wijnaldum. Verder staan ook Tim Krul, Vurnon Anita, Daryl Janmaat en Siem de Jong onder contract bij The Magpies.

'Het wordt een loodzware klus om niet te degraderen', aldus Benítez, die drie assistenten meeneemt naar Newcastle. Daar tegenover staat het vertrek van onder anderen de Braziliaanse Nederlander Alessandro Schoenmaker. 'We moeten vanaf nu met zijn allen er alles aan gaan doen om in de Premier League te blijven. Voor mij persoonlijk is het heerlijk om weer terug te zijn in Engeland, want daar woont mijn gezin nog steeds. Ik ben dus ontzettend gelukkig.'

Benítez werd een paar maanden geleden ontslagen bij Real Madrid. Hij was eerder werkzaam bij onder meer Napoli, Chelsea, Internazionale, Liverpool en Valencia.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.