De Jong en Anita maken rentree bij Newcastle United

Reacties

Blessures hielden Siem de Jong en Vurnon Anita meerdere weken op de tribune, maar de middenvelders kunnen zaterdag tegen AFC Bournemouth terugkeren in de wedstrijdselectie van Newcastle United. Donderdag pakte het duo al wat minuten mee bij de beloften.

De Jong en Anita maken rentree bij Newcastle United

De Jong en Anita kwamen in actie bij het oefenduel met Hartlepool. De club uit de League Two werd met 3-1 verslagen door The Magpies. Voor De Jong waren het zijn eerste minuten sinds zijn invalbeurt tegen Manchester United, toen manager Steve McClaren hem luttele minuten voor het laatste fluitsignaal als vervanger van Ayoze Pérez in het veld bracht.

Na dat Premier League-duel op 12 januari liep de ex-Ajacied op de training een oogblessure op, waardoor hij zes competitiewedstrijden moest missen. Anita was nog langer uit de roulatie. De 26-jarige verdedigende middenvelder viel na 27 minuten in het laatste competitieduel van het kalenderjaar 2015 (Arsenal, 1-0 nederlaag) uit met een achillespeesblessure en die kwetsuur hield hem in de maanden januari en februari aan de kant.

De terugkeer van het Nederlandse duo is goed nieuws voor McClaren, die met Newcastle strijdt tegen degradatie. De ploeg - waar ook Daryl Janmaat en Georginio Wijnaldum deel van uitmaken - bezet de negentiende plaats, met evenveel punten als nummer zeventien Sunderland. AFC Bournemouth, dat zaterdag op bezoek komt, is vijftiende met een voorsprong van acht punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.