'Nederlands' Newcastle kent slechte generale repetitie

Reacties

Het is bepaald niet de oefencampagne van Newcastle United geweest. De Engelsen overtuigen nog allerminst en verloren zaterdag ook de generale repetitie voor het Premier League-seizoen. Borussia Mönchengladbach ging er met de winst vandoor: 0-1.

'Nederlands' Newcastle kent slechte generale repetitie

The Magpies kenden op het eigen St. James' Park een behoorlijke Nederlandse inbreng. Voormalig FC Twente-trainer Steve McClaren nam Tim Krul, Vurnon Anita, Daryl Janmaat en Georginio Wijnaldum (foto) namelijk op in zijn basiselftal. Janmaat ging na een uur spelen naar de kant, terwijl Siem de Jong een kwartier voor tijd in het veld kwam voor Anita. Het vijftal kon een nederlaag niet voorkomen.

Gladbach-keeper Yann Sommer moest voor rust nog wel twee keer handelend optreden bij inzetten van Nederlanders. Voordat Janmaat hem had getest met een schot, waagde Wijnaldum namelijk al een poging. Hij probeerde een mislukt schot van Pappis Cissé met zijn hak tot doelpunt te promoveren, maar kon de bal niet genoeg snelheid en richting meegeven.

Domper
Het Nederlandse duo liet zich vlak na rust wederom zien. Janmaat leverde een mooie voorzet af bij Wijnaldum, maar de ex-PSV'er kon de bal niet controleren. Dankzij een geplaatst schot in de verre hoek van Thorgan Hazard bezorgde Gladbach - waar Roel Brouwers inviel - Newcastle de volgende domper van deze oefencampagne. Nieuwkomer Aleksandar Mitrovic had vlak voor tijd nog wel de kans op 1-1, maar na een pass van Wijnaldum en klaarleggen van De Jong trof hij de paal.

Eerder in de voorbereiding verloor Newcastle al van het Mexicaanse Atlas (2-1), Portland Timbers (4-3) en York City (2-1), terwijl het tegen Sheffield United 2-2 werd. Gewonnen werd er ook, van Sacramento Republic en Gateshead (beide keren 1-0). Al met al leeft de Nederlands getinte ploeg met weinig vertrouwen naar de seizoensopener, volgende week zondag tegen Southampton.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.