Wijnaldum luistert basisdebuut Newcastle op met snelle goal

Georginio Wijnaldum heeft zijn eerste treffer gemaakt in het shirt van Newcastle United. In het verloren oefenduel met Portland Timbers (4-3) kwamen vier Nederlanders in actie.

Wijnaldum was de enige Nederlander die in de basis mocht beginnen van manager Steve McClaren. En al in de zesde minuut werkte de voormalige PSV'er een voorzet van Rolando Aarons tegen de touwen (zie video). Meer plezier beleefde de Rotterdammer verder niet aan zijn basisdebuut, want halverwege leidde Portland Timbers met 3-1. Wijnaldum werd in de rust gewisseld.

Met Daryl Janmaat en later ook Vurnon Anita en Siem de Jong in de ploeg verging het Newcastle na rust beter. Na de 4-1 gaf Aarons met twee treffers de score een draaglijker aanzien (4-3), waarna De Jong met een vrije trap dicht bij de gelijkmaker was. Ook in de extra tijd dook de voormalige Ajacied gevaarlijk op binnen de zestien, maar leverden zijn inspanningen niet meer op dan een hoekschop.

Van de vijf Nederlanders kwam alleen keeper Tim Krul niet in actie.