Wijnaldum: 'Dit was het juiste moment voor een transfer'

Reacties

Vorig seizoen ging Georginio Wijnaldum na een goed WK met Oranje bewust niet in op de belangstelling uit het buitenland, maar na de titel met PSV is de middenvelder klaar voor Newcastle United en de Premier League.

Wijnaldum: 'Dit was het juiste moment voor een transfer'

Wijnaldum debuteerde als zestienjarige bij Feyenoord en speelde namens landskampioen PSV liefst 154 officiële duels (56 goals). En dus vertrekt de 24-jarige middenvelder met de nodige bagage. 'Dit was het juiste moment voor een transfer en de club liet duidelijk merken dat ze me graag willen hebben', laat de kersverse aankoop van The Magpies weten op de clubwebsite.

Toen de club van manager Steve McClaren zich meldde, was er geen twijfel meer voor de Oranje-international. 'Newcastle United heeft een groot stadion en een geweldig publiek, dus voor mij was het duidelijk: ik wil hier zo snel mogelijk in actie komen. Ik wil de intense beleving en de sfeer op St. James' Park voelen.'

Wijnaldum, die in vier seizoenen PSV tot 109 competitieduels kwam (41 goals), ontmoet op St. James' Park zijn landgenoten Tim Krul, Vurnon Anita, Daryl Janmaat en Siem de Jong. 'Er spelen al een paar bekende van me, zij gaan mij helpen zodat ik me hier snel thuis ga voelen', aldus de aanvallende middenvelder die op Instagram zijn dank uitsprak naar PSV voor de mooie jaren in Eindhoven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.