Newcastle haalt veelbesproken Mbemba weg bij Anderlecht

Reacties

Newcastle United versterkt zich met Chanchel Mbemba. De Engelse club laat weten een akkoord te hebben bereikt met de speler en zijn werkgever Anderlecht.

Newcastle haalt veelbesproken Mbemba weg bij Anderlecht

Mbemba kost volgens Engelse media twaalf miljoen euro en tekent een vijfjarig contract in Newcastle. Hij meldt zich in Engeland zodra alle papieren rondom zijn werkvergunning geregeld zijn, meldt Newcastle in een statement. De deal rond Mbemba is een opmerkelijke, aangezien er veel onduidelijkheid is over zijn leeftijd.

De Congolese verdediger is al de tweede speler van Anderlecht die deze zomer naar Newcastle verkast. De club van manager Steve McClaren legde onlangs spits Aleksandar Mitrovic al vast. Hij kostte al 18,5 miljoen euro, een bedrag dat door bonussen nog verder op kan lopen.

Mbemba speelde zich de voorbije twee seizoenen bij de Belgische topclub in de kijker. In totaal kwam hij tot 76 officiële duels, waarin hij negen keer trefzeker was. Zijn verbintenis in België liep nog door tot medio 2017.

Met het vastleggen van Mbemba, die eerder ook in de belangstelling stond van Borussia Mönchengladbach en Atlético Madrid, heeft Newcastle de derde versterking binnen. Voor het binnenhalen van Mitrovic werd Georginio Wijnaldum immers al voor twintig miljoen losgeweekt bij PSV. Ook Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita en Siem de Jong staan onder contract bij de Engelse club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.