Nederlaag voor RKC bijzaak na drama voor directeur

RKC Waalwijk verloor zaterdag bij NEC Nijmegen, maar daar had na afloop niemand het over. Het duel werd namelijk overschaduwd door het plotselinge overlijden van het dochtertje van RKC-directeur Remco Oversier.

NEC Nijmegen - RKC Waalwijk 1-0
Het duel tussen twee van de drie degradanten had zaterdag een gitzwart randje. In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam het pas tweejarige dochtertje van RKC-directeur Oversier namelijk plotseling te overlijden. Op verzoek van Oversier zelf besloot RKC uiteindelijk om geen verzoek tot uitstel te doen bij de KNVB. Wel werd het duel voorafgegaan door een indrukwekkende minuut stilte.

Wat er binnen de lijnen gebeurde was, zeker voor de Waalwijkers, dan ook van volkomen ondergeschikt belang. Sjoerd Ars zette NEC voor de pauze op 1-0. Ondanks mogelijkheden voor RKC'ers Sandro Calabro (foto) en Malcolm Esajas was dat ook de eindstand.

FC Eindhoven - Achilles'29 2-0
De thuisploeg van Jean-Paul de Jong had voor rust een groot overwicht, maar wist ondanks kansen voor onder anderen Feyenoord-huurling Joey Sleegers, Jason Bourdouxhe, Roald van Hout en Fries Deschilder niet te scoren. Vlak voor rust kreeg de Groesbeekse ploeg via Freek Thoone de eerste en enige kans van de eerste helft.

De Eindhovenaren gingen na rust gewoon door met het creëren van kansen, maar omdat een doelpunt maar uitbleef stuurde De Jong met Torino Hunte en Anthony van den Hurk twee verse aanvallende krachten het veld in. Dat sorteerde vrijwel direct effect: Van den Hurk zorgde twee minuten na zijn entree voor de 1-0. Tien minuten voor tijd gooide hij het duel met zijn tweede van de wedstrijd op slot.