Nederlaag tegen Norwich brengt Van Gaal verder in 't nauw

Reacties

De druk op de positie van Louis van Gaal als manager van Manchester United is nog groter geworden. Norwich City bezorgde de voormalige Oranje-bondscoach de derde nederlaag op rij (1-2), waardoor het allerminst zeker is of Van Gaal de Kerst haalt.

Nederlaag tegen Norwich brengt Van Gaal verder in 't nauw

Zoals gewoonlijk grossierde United in de thuiswedstrijd tegen Norwich in balbezit, maar echt grote kansen kwamen daar niet uit voort. Het kritische publiek op Old Trafford had weliswaar regelmatig reden om op te veren, druk had doelman Declan Rudd het niet. Zo dook Wayne Rooney in de tiende minuut op voor het doel van The Canaries, maar de trefzekere captain stond in zijn vijfhonderdste duel voor United buitenspel. Enkele minuten later knalde Memphis Depay over.

Moeizaam scoren is een kwaal die de ploeg van Van Gaal al langer parten speelt. In tegenstelling tot de vorige vier thuisduels in de Premier League, waarin doelman David de Gea telkens de nul hield, was ook de defensie zaterdag echter niet waterdicht. In de 38ste minuut profiteerde Cameron Jerome bij een counter van slap ingrijpen door Phil Jones in een duel met Nathan Redmond. Het resultaat was dat The Red Devils onder begeleiding van een fluitconcert de kleedkamers opzochten.

Verslagenheid maakt zich meester van David de Gea en Michael Carrick na de openingsgoal van Cameron Jerome (links).
Verslagenheid maakt zich meester van David de Gea en Michael Carrick na de openingsgoal van Cameron Jerome (links).

De frustratie werd alleen maar groter toen United ook na rust aanvankelijk geen bres sloeg in de hechte defensie van Norwich en Alexander Tettey in de 55ste minuut ook nog eens balverlies van Rooney koelbloedig afstrafte. Alleen voor De Gea schoot de Noorse middenvelder beheerst raak, nadat Jerome hem op weg naar het doel had gestuurd. Het aantal geïncasseerde Premier League-goals van United in thuisduels steeg daarmee in een kort tijdbestek van één naar drie.

De voorgaande zeven competitiewedstrijden op Old Trafford leverden ook pas negen treffers op voor de thuisploeg. De hoop op een comeback was daarom niet al te groot, maar groeide toen Golden Boy Anthony Martial tien minuten na de 0-2 zijn vierde competitiegoal tegen de touwen schoot na een leep balletje van Rooney. Rudd hoefde daarna echter alleen nog in actie te komen bij een vrije trap van Juan Mata, terwijl De Gea nog uitstekend redde op een schot van Youssuf Mulumbu.

Omdat Chris Smalling in de slotminuut ook nog naast kopte, leed United de eerste thuisnederlaag in de Premier League. De vraag is wat die voor gevolgen heeft voor Van Gaal. Vrijdag sprak hij nog openlijk uit hetzelfde lot te vrezen als de bij Chelsea ontslagen José Mourinho, als zijn ploeg na de nederlagen tegen VfL Wolfsburg (3-2) en AFC Bournemouth (2-1) ook van Norwich zou verliezen. Hoewel United nog altijd gedeeld vierde staat, zou het geduld bij de leiding nu zomaar eens op kunnen zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.