Van Gaal overweegt nieuwe spits aan te trekken

Reacties

Louis van Gaal gaat in zijn behoefte aan doelpunten mogelijk de transfermarkt op. Dat zei de manager in een vooruitblik op het thuisduel met Norwich City van zaterdag 16.00 uur.

Van Gaal overweegt nieuwe spits aan te trekken

Manchester United heeft grote moeite met scoren. Het is al vijf duels zonder zege en kwam in die reeks slechts drie keer tot scoren. 'Scoren is het belangrijkste in een wedstrijd. We moeten dit zien op te lossen', aldus Van Gaal. 'We kijken daarvoor binnen onze selectie, maar misschien moeten we ook buiten onze selectie gaan kijken. Dat is wel lastig, want clubs gaan in januari geen scorende spelers verkopen.'

Van Gaal sluit ook niet uit dat hij James Wilson terughaalt van een leenbeurt bij Brighton & Hove Albion. De twintigjarige spits was in vier duels twee keer trefzeker bij de club uit het Championship. 'Als we in problemen komen, kunnen we hem weer terughalen', zei Van Gaal.

Van Gaal legt uit waarom het doen van aankopen in januari eigenlijk niet zijn voorkeur geniet: 'Ik vind het beter om met een kleinere selectie te werken, want dan kun je jeugdspelers een kans geven. Jeugdspelers doen het in hun eerste wedstrijd bijna altijd goed. Kijk maar naar Cameron Borthwick-Jackson en Gustavo Varela. Die speelden heel goed bij hun debuut.'

Druk
De druk is groot op Van Gaal na de uitschakeling in de Champions League en de zegeloze reeks van vijf duels. 'Het enige antwoord is een zege. Het gaat niet makkelijk worden, maar we spelen thuis en moeten winnen. Norwich is een lastige club en doet het tegen grote tegenstanders vaak goed. Dat toont maar weer aan dat het niet makkelijk is om te winnen in de Premier League', sloot hij af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.