Weerzien tussen Hiddink en Van Gaal op 28 december

Reacties

De komst naar de Premier League van Guus Hiddink als interim-manager van Chelsea betekent voor de 69-jarige coach een weerzien met collega's Louis van Gaal (Manchester United) en Ronald Koeman (Southampton).

Weerzien tussen Hiddink en Van Gaal op 28 december

Hiddink maakt op Tweede Kerstdag zijn rentree in de dug-out van Chelsea. Watford komt dan op bezoek op Stamford Bridge. Twee dagen later reist Hiddink af naar Manchester voor een ontmoeting met Van Gaal, die de scepter zwaait bij Manchester United. Ook op 7 februari staan de Nederlandse managers tegenover elkaar.

Het is een publiek geheim dat Hiddink en Van Gaal niet de beste vrienden zijn. De Nederlandse coaches stonden in september 1998 voor het eerst tegenover elkaar, toen Hiddink aan het roer stond bij Real Madrid en Van Gaal bij Barcelona. De Varssevelder heeft een positieve balans tegen de Amsterdammer: hij won drie keer, speelde één keer gelijk en verloor één keer.

Hiddink nam het zes keer eerder op tegen Koeman, met wie hij in 2014 in de race was om het bondscoachschap van Oranje. Hiddink troefde zijn voormalig assistent bij het WK 1998 in drie onderlinge duels af. Koeman won één keer en eenmaal eindigde een confrontatie onbeslist. Op 27 februari volgt in Southampton een nieuwe ontmoeting.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.