Nederlaag maakt Mourinho woedend: 'Dat is belachelijk'

José Mourinho heeft uitgehaald naar zijn ploeg, die volkomen onnodig verloor op bezoek bij FC Porto (2-1). De manager van Chelsea vond dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden.

De manier waarop FC Porto zeven minuten na rust op een 2-1 voorsprong kwam deed Mourinho pijn. Maicon kopte bij de eerste paal binnen, maar dat had volgens de Portugees nooit mogen gebeuren. 'We hebben vooraf tientallen corners van FC Porto bestudeerd en we waren er ook helemaal klaar voor, maar op het moment dat we de wedstrijd onder controle hebben incasseren we op die manier een doelpunt. Dat is belachelijk', brieste Mourinho.

'En ze raken de paal op een vergelijkbare manier. De wedstrijd was totaal in balans. Ik ga niet naar spelers wijzen, maar op basis van twee fouten verliezen we hier', vervolgde Mourinho. Het was voor Chelsea al de vijfde nederlaag dit seizoen. In de Premier League bezet de Londense club teleurstellend de veertiende plaats, terwijl eerder ook al de strijd om de Community Shield werd verloren van Arsenal.

'De instelling van mijn spelers was geweldig', reageerde Julen Lopetegui, trainer van FC Porto. 'Het was onze beste wedstrijd van het seizoen. Ik moet mijn ploeg feliciteren. De drie punten waren volledig verdiend. Halverwege hadden we al op voorsprong moeten staan, maar gelukkig reageerden we in de tweede helft uitstekend.'