Mourinho schrikt van wanprestatie: 'Ben geen magiër'

Chelsea-manager José Mourinho heeft verklaard dat hij niet langer accepteert dat zijn spelers zo slecht voor de dag komen als voor rust tegen Newcastle United.

'We waren zó slecht in de eerste helft. Op een schaal van 0 tot 10 scoorden we min één', begon Mourinho na het 2-2 gelijkspel tegen Newcastle aan zijn relaas bij de BBC. 'Ik heb de spelers in de rust verteld dat ik geen tijd had om te vragen waarom ze zo slecht waren. Ik accepteer deze wanprestaties niet.'

Door een eindsprint sprokkelde de regerend kampioen uiteindelijk nog een punt, maar het humeur van Mourinho werd daar niet beter van. 'Ik baalde halverwege dat ik maar drie keer mocht wisselen, want ik wilde zes spelers eruit halen. Ik heb mijn best gedaan voor mijn team, maar ik ben geen magiër.'

Toch haalde de Portugese oefenmeester ook iets positiefs uit het duel met Newcastle. 'Na rust speelden we erg goed. Invallers Ramires en Willian veranderden het duel door dynamiek toe te voegen aan ons spel. Newcastle had daar geen antwoord op', aldus Mourinho.

Collega Steve McClaren was wél content met zijn elftal. 'Tegen alle verwachtingen in knokten we ons in de wedstrijd. De spelers hebben ballen getoond. Deze prestatie moet voor ons de standaard worden. Dit gelijkspel is voor ons een goed resultaat en dat is wat we nodig hadden', doelde McClaren op de negentiende plaats die Newcastle bezet op de ranglijst.