NEC-verdediger Appiah vrijgesproken door KNVB

Reacties

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft de rode kaart die Marcel Appiah dit weekend ontving geseponeerd. De NEC-verdediger moest het veld verlaten in het duel met Heracles Almelo (3-0 nederlaag), maar de aanklager wilde geen schorsing aan de prent verbinden.

NEC-verdediger Appiah vrijgesproken door KNVB

De overtreding van de 27-jarige Duitser kon volgens de aanklager, die naast de ingediende verklaringen tevens de televisiebeelden bekeek, niet wettig en overtuigend bewezen worden.

Appiah werd na een klein uur bij een 2-0 stand van het veld gestuurd door scheidsrechter Jochem Kamphuis. Tegen tien man gaf Heracles de opening van het vernieuwde stadion nog wat extra cachet. Op aangeven van Oussama Tannane bepaalde Wout Weghorst de eindstand zondagmiddag op 3-0. 

Handsbal
Ard van Peppen moet één wedstrijd toekijken. De verdediger van Roda JC Kerkrade ontving een rode kaart in het duel met Vitesse (3-0 nederlaag) wegens een handsbal, waarmee hij een kopbal van Guram Kashia uit het doel hield.

Jason Bourdouxhe (VVV Venlo) en Frank Korpershoek (Telstar) ontvingen tevens een schikkingsvoorstel van de KNVB. De Limburgers gingen akkoord met een wedstrijd schorsing voor Bourdouxhe; Korpershoek is twee duels geschorst. De keeperstrainer van Telstar, René Ponk, mag een duel niet op de bank plaatsnemen wegens het zich schuldig maken aan grove of beledigende taal tijdens de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.