NEC wint met speels gemak van futloos Sparta

NEC is in eigen huis geen moment in de problemen gekomen tegen Sparta Rotterdam. Gregor Breinburg nam de Nijmegenaren voor rust bij de hand en schoot de Eredivisionist met zijn eerste én tweede treffer in het betaald voetbal - na de pauze geholpen door Navarone Foor en Christian Santos - naar de vierde ronde van de KNVB-beker.

Twee seizoenen geleden zorgde Sparta er in de nacompetitie voor dat NEC naar de Jupiler League degradeerde, terwijl de Nijmegenaren zich vorig seizoen tot kampioen van diezelfde Jupiler League kroonden door de Rotterdammers met 1-0 te verslaan. Bij de duels tussen beide clubs staat dus meestal nogal wat op het spel en donderdagavond betrof dat een ticket naar de vierde ronde van het KNVB-bekertoernooi.

Dat toegangsbewijs griste Gregor Breinburg al in de vierde minuut uit de handen van de huidige nummer drie van de Jupiler League. De NEC-middenvelder schoot van een kleine twintig meter raak in de rechterbenedenhoek en daarmee was hij goed voor een persoonlijke mijlpaal. De 1-0 tegen de Kasteelclub betekende namelijk zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal, in zijn profloopbaan die inmiddels al een kleine 150 wedstrijden beslaat.

Gregor Breinburg was bij NEC de grote man. De 24-jarige middenvelder was voor rust twee keer trefzeker en stond daarmee aan de basis van de 4-0 overwinning op Sparta Rotterdam.

In de 22ste minuut was het feestje van Breinburg helemaal compleet toen hij ook voor de 2-0 tekende. Opnieuw nam hij het doel van keeper Roy Kortsmit met zijn linkerbeen onder vuur en dit keer trof zijn poging - onderweg nog getoucheerd door Sparta-verdediger Denzel Dumfries - doel in de linkerhoek. Navarone Foor gooide het duel binnen tien minuten na rust in het slot door de Rotterdamse buitenspelval bij een vrije trap van de thuisploeg te omzeilen en oog in oog met Kortsmit raak te schieten. Spits Christian Santos tekende in de 89ste minuut voor de eindstand door een vrije trap van ruim 25 meter binnen te krullen.

Door de probleemloze 4-0 overwinning plaatste NEC zich voor de vierde ronde van het KNVB-bekertoernooi. De Nijmegenaren behoren tot de zestien overgebleven ploegen en gaan mee in de loting, die donderdagavond na het bekerduel Telstar - AZ plaatsvindt.