NEC stoomt door naar titel, Almere onderuit in Amsterdam

Koploper NEC is na de zege bij Jong FC Twente weer een stap dichter bij de titel in de Eerste Divisie. Jong Ajax was in eigen huis te sterk voor Almere City FC, terwijl de Brabantse derby geen goal opleverde.

Jong FC Twente - NEC 0-1
Ook in Emmen is NEC niet in de fout gegaan. De trotse koploper van de Jupiler League boekte op bezoek bij Jong FC Twente alweer de 24ste overwinning van dit seizoen en is inmiddels al achttien punten los van achtervolger FC Eindhoven. Met nog tien speelronden voor de boeg is de titel slechts een kwestie van tijd voor de ploeg van trainer Ruud Brood.

In het zo goed als lege stadion van FC Emmen opende Christian Santos (foto) vlak voor de rust de score. De Venezolaanse aanvaller, de vervanger van de geblesseerde topscorer Sjoerd Ars, knikte raak uit de hoekschop van de Belg Anthony Limbombe. Het bleek direct de eindstand. Vrijdag wacht voor NEC het thuisduel met Telstar.

Rodney Sneijder speelde jarenlang op Sportpark De Toekomst.

Jong Ajax - Almere City FC 3-1
Zonder de geblesseerde Kolbeinn Sigthórsson heeft Jong Ajax een vrij eenvoudige zege geboekt op Almere City FC. Volgens de medische staf van de Amsterdammers was de IJslandse spits niet voldoende hersteld van een knieblessure, waardoor zijn rentree is uitgesteld. En dat terwijl de KNVB eerder deze week dispensatie verleende zodat Sigthórsson in actie mocht komen.

In Amsterdam opende de Kroaat Robert Muric al na zeven minuten de score tegen de ploeg van trainer Fred Grim, jarenlang zowel eerste als tweede doelman van Ajax. Tien minuten later was het opnieuw raak. Dit keer was Django Warmerdam de doelpuntenmaker. Grim greep in de rust in door Rodney Sneijder te brengen voor aanvoerder Jason Oost. Maar ook de voormalige jeugdspeler van Ajax kon geen potten breken. Namens Jong Ajax voerde Sam Hendriks de score verder op, terwijl Almere City-invaller Norair Mamedov de eindstand bepaalde op 3-1.

Jong PSV - Helmond Sport 0-0
De Brabantse derby in het Eindhovense Jan Louwers Stadion heeft geen winnaar opgeleverd. Zowel de talenten van PSV als de ploeg van trainer Jan van Dijk kwamen niet tot scoren.