Opmerkelijke flirt De Koning met FC Twente

Reacties

Trainer Hans de Koning vertrekt na dit seizoen bij FC Volendam en ziet zichzelf na deze jaargang graag de stap maken naar FC Twente, de club waar hij jarenlang speelde.

Opmerkelijke flirt De Koning met FC Twente

De Rotterdammer was tussen 1988 en 1993 doelman van FC Twente, de club waar het de laatste weken zo onrustig is. Niet alleen op het veld, maar ook in financieel opzicht verkeren de Tukkers in zwaar weer. De Koning ziet zichzelf als een oefenmeester die bij de Enschedeërs weer iets moois kan gaan opzetten, hoewel hij benadrukt niet aan de stoelpoten van de huidige coach Alfred Schreuder te willen zagen.

'Ik ben ambitieus, maar wil ook graag iets opbouwen', laat hij zaterdag aan FOX Sports weten. 'Daar wacht ik op, maar ik moet geduld hebben. In de Jupiler League is volgens mij tachtig procent van de clubs al voorzien van een trainer voor volgend seizoen.' Dan blijft in Nederland de Eredivisie over, een competitie waar De Koning zichzelf best ziet werken.

'Eredivisie-clubs moeten je willen hebben. Dit is geen open sollicitatie, maar mocht er een club komen, dan denk ik dat ik er klaar voor ben. FC Twente? Weet je, ik zou daar met mijn passie en beleving best wel wat nieuw elan erin willen gooien, maar dat is geen sneer naar de collega's die daar nu zitten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.